Vištienos „Fricassee“
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:20 m
Viso:25 m
Porcijos:4
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:pietūs vakarienė

Vištienos „Fricassee“

GastroHedonistas

   

Yra toks paplitęs posakis apie tris prancūzų virtuvės paslaptis. Tai – sviestas, sviestas ir sviestas. Mūsų liaudies išmintis byloja, kad sviestu košės nepagadinsi, o virtuvės šefai juokauja, kad mažai yra patiekalų, kurių, teisingai pagamint nepavykus, sviestu nepataisysi. #GastroHedonistas šiandien serviruoja visiškai nesėkmėms atsparų receptą, nes sviestui talkon ateina dar ir grietinėlė.

Ponai ir ponios, pristatau jums vištienos fricassee. Fricassee (frikasė – VLKK past.) – tai klasikinis prancūziškas baltasis padažas, kurį, garantuoju, pamilsite nuo pirmo šaukšto ir gaminsite kiek tik džinsai leis!

Jums reikės:

  • 6 vnt. vištienos šlaunelių su oda;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 v. š. sviesto;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 1 vnt. morkų;
  • 1 vnt. salierų stiebų;
  • 200 g pievagrybių;
  • 2 v. š. miltų;
  • 150 ml balto sauso vyno;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • žiupsnio petražolių;
  • žiupsnio čiobrelių;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Aukštabortėn keptuvėn kliūstelim aliejaus bei porą šaukštų sviesto ir ant smagios kaitros apskrudinam pasūdytą ir papipirintą vištieną, po ~5 minutes iš abiejų pusių.
  2. Vištieną atidedam šonan, pamažinam kaitrą iki vidutinės, sudedam likusį sviestą ir beriam smulkintas daržoves ir grybus. Pamaišydami pakepam 5 minutes, suberiam miltus, išmaišom, kepam dar minutę.
  3. Supilam vyną, pamaišydami kepam, kol pusė jo nugaruos (5-7 min).
  4. Supilam grietinėlę bei sultinį, suberiam žoleles ir išmaišom. Grąžinam keptuvėn vištieną ir paliekam lėtai paburbuliuoti 15 minučių ir voilà!
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Skumbrės chowder Skumbrės sriuba
„Karantino kuchnia“ dietų nesilaiko: išniekinta prancūziška klasika Bulvės „Au Gratin“
Mėsa prancūziškai Mėsa prancūziškai
Kepto moliūgo sriuba Moliūgų sriuba