Šį receptą akcentuoju labiau vyrams, kurie mėgsta gaminti savo antroms pusėms. Šiuo postu noriu papasakoti, kad sužavėti antrą pusę galima ne tik išspaudus iš majonezo ar kečupo širdelę. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo paprastas pusryčių sumuštinis su kiaušiniu. Bet jeigu suderinsime skonius, tai nebebus paprastas sumuštinis, o kur kas daugiau: visa skonių paletė, skriejanti virš Italijos ir nusileidusi Jums ant stalo.
Jums reikės:
duonos su grūdais ir dilgėlėmis (arba Jūsų mėgiamos);
pusės mocarelos rutuliuko, padalinto į dvi dalis;
saujelės rukolos;
vieno nedidelio pomidoro;
naminės sūdytos lašišos;
kaimiško kiaušinio;
šlakelio gero alyvuogių aliejaus;
sviesto;
druskos;
pipirų;
žaliojo pesto padažo;
balzamiko acto kremo su trumais
Papuošimui:
sezamo sėklų;
saulėgrąžų daigų
Eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Sviestą ištirpinkite keptuvėje.
Sumuštinių duonos riekelę išdėliokite ant grotelių. Teptuku patepkite abi puses tirpintu sviestu, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 5-7 minutes, arba kol duona taps traški ir šiek tiek paskrus.
Kol duona skrunda, toje pačioje įkaitintoje keptuvėje su sviestu iškepkite kiaušinį (jo neapversdami).
Ištraukite skardą iš orkaitės ir patepkite vieną pusę pesto padažu.
Sudėkite rukolą, plonomis juostelėmis pjaustytą lašišą, mocarelos sūrį, pjaustytus pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždėkite keptą kiaušinį ir papuoškite žalumynais bei sezamu.
Labai paprastas bet tuo pačiu unikalaus skonio pusryčių sumuštinis.