„Vinegretas“ – burokėlių mišrainė
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:30 m
Viso:40 m
Porcijos:2
Kuchnia:vatnikų sovietų
Patiekalas:garnyras

„Vinegretas“ – burokėlių mišrainė

Evelina

  

Šios salotos man primena vaikystę Šeškinėje ir kaip aš jų nėmėgau valgyti per šventes.

Jums reikės:

  • 4 virtų, nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių;
  • 2 virtų, nuluptų ir kubeliais supjaustytų morkų;
  • 2 virtų, nuluptų ir kubeliais supjaustytų burokų (tokius mėgstu nupirkti jau paruoštus, kad virtuvė neatrodytų kaip po skerdynių);
  • indelio konservuotų žirnelių (tinka ir šaldyti apvirti);
  • saujos smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų;
  • saujos smulkiai supjaustytų krapų;
  • „Extra Virgin“ alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų

Eiga:

  1. Į didelį indą sudėkite bulves, morkas, burokus, žirnelius, druską ir pipirus bei kelis šaukštus aliejaus.
  2. Sumaišykite ir bent valandėlei padėkite mišrainę į šaldytuvą. Šalta – skanesnė.
  3. Patiekdami užberkite šviežių krapų ir svogūnų laiškų.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pomidorų ir grietinės salotos „Daugiau skysčio“ Pomidorai su grietine
Varškės sūreliai su becukriu aviečių džemu Varškės sūreliai
Naminiai sūreliai Naminiai sūreliai
Kiaušiniškesnė ir traškesnė baltoji mišrainė Velykų stalui Balta mišrainė