apie 600 g lašišos filė (įvertinkite pagal žmonių skaičių ir apetito dydį);
kelių šakelių rozmarino;
1 citrinos (pusę citrinos supjaustykite griežinėliais, kitą pusę palikite neliestą sulčių spaudimui);
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
0,5–1 šaukštelio druskos (priklausomai nuo lašišos kiekio);
juodųjų pipirų;
4 česnako skiltelių;
šviežių krapų
Eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklokite folija. Ant jos sudėkite dalį rozmarinų ir keletą citrinos griežinėlių. Ant viršaus uždėkite lašišos filė.
Apšlakstykite žuvį aliejumi, užberkite druskos ir pipirų, padarykite žuvelei masažą. Ant viršaus užberkite susmulkintas česnako skilteles bei sudėkite likusius citrinos griežinėlius ir rozmarinus. Ant lašišos išspauskite citrinos sulčių.
Suvyniokite lašišą folijoje ir kepkite apie 15–20 minučių, priklausomai nuo pageidaujamo iškepimo ir lašišos storio. Siūlau labai neperkepti.
Išimkite lašišą iš folijos ir pakepkite ją dar kelias minutes. Prižiūrėkite, kad nesudegtų česnakai.