Prie šių šventiškai atrodančių salotų taip pat puikiai tinka citrina, kaparėliai, šviežia ar sūdyta lašiša. Valgykite kaip pagrindinį patiekalą arba kaip užkandį pasidalinimui.
Jums reikės:
3–4 jaunų bulvių;
120 g šaltai rūkytos lašišos;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
druskos;
maltų juodųjų pipirų;
rukolos;
namų gamybos majonezo;
grikių trapučių;
vaivorikštynių upėtakių ikrų;
šalotinio svogūno;
ridikėlio
Naminiam majonezui:
– 200 ml švelnaus skonio aliejaus (tinka vynuogių kauliukų, rapsų ir pan.);
– 1 didelio kiaušinio;
– 1 a.š. obuolių acto (tiks ir 9 % actas);
– 1 a.š. dižono garstyčių;
– 1 a.š. be kaupo cukraus;
– pusės arbatinio šaukšto druskos
Papuošimui:
krapų;
svogūnų laiškų;
saulėgražų daigų
Iš pradžių bulves išvirkite, nusunkite bei palikite pravėsti. Per tą laiką didesniame dubenyje pasigaminkite padažą. Visus ingredientus sudedame į aukštesnį dubenį. Labai svarbu, kad jie būtų kambario temperatūros. Plakame ties centru neatkeldami plaktuvo 2 minutes. Pabaigoje pasukiojame.
Tuomet lašišą supjaustykite kvadratėliais, bulves – išilgai į tris dalis, šalotą –smulkiai juostelėmis, o ridikėlį plonai supjaustykite ir įdėkite į šaltą vandenį. Taip jis įgaus gražią lenktą formą.
Išdėliokite lėkštės viduryje formelėje produktus tokia tvarka: rukola, bulvės, įspauskite šiek tiek majonezo, išdėliokite lašišą ir trapučius, šalotus bei ridikėlius. Tada viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite ikrais ir kitais mikrožalumynais. Patiekite ir skanaukite!