Prie šių šventiškai atrodančių salotų taip pat puikiai tinka citrina, kaparėliai, šviežia ar sūdyta lašiša. Valgykite kaip pagrindinį patiekalą arba kaip užkandį pasidalinimui.
200 ml švelnaus skonio aliejaus (tinka vynuogių kauliukų, rapsų ir pan.);
1 didelio kiaušinio;
1 a.š. obuolių acto (tiks ir 9 % actas);
1 a.š. dižono garstyčių;
1 a.š. be kaupo cukraus;
pusės arbatinio šaukšto druskos
Papuošimui:
krapų;
svogūnų laiškų;
saulėgražų daigų
Iš pradžių bulves išvirkite, nusunkite bei palikite pravėsti. Per tą laiką didesniame dubenyje pasigaminkite padažą. Visus ingredientus sudedame į aukštesnį dubenį. Labai svarbu, kad jie būtų kambario temperatūros. Plakame ties centru neatkeldami plaktuvo 2 minutes. Pabaigoje pasukiojame.
Tuomet lašišą supjaustykite kvadratėliais, bulves – išilgai į tris dalis, šalotą –smulkiai juostelėmis, o ridikėlį plonai supjaustykite ir įdėkite į šaltą vandenį. Taip jis įgaus gražią lenktą formą.
Išdėliokite lėkštės viduryje formelėje produktus tokia tvarka: rukola, bulvės, įspauskite šiek tiek majonezo, išdėliokite lašišą ir trapučius, šalotus bei ridikėlius. Tada viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite ikrais ir kitais mikrožalumynais. Patiekite ir skanaukite!