Traškūs bulviniai blynai su silke
Ingredientų paruošimas:15 m
Gaminimas:15 m
Viso:30 m
Porcijos:4
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹
Patiekalas:pietūs vakarienė

Traškūs bulviniai blynai su silke

Vylius Blauzdavičius

   

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip – su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu.

Jums reikės:

  • 800 gramų bulvių (virtų);
  • 200 gramų silkių filė;
  • 150 gramų miltų;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį pipirų;
  • pagal poreikį džiūvėsėlių (apvoliojimui);
  • pagal poreikį aliejaus (kepimui)

Padažui:

  • 100 mililitrų grietinėlės;
  • 3 vienetai svogūnų (labai smulkiai pjaustytų);
  • 3 skiltelės česnako (labai smulkiai pjaustytų);
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį pipirų

Eiga:

  1. Virtas bulves sutrinti iki vientisos masės.
  2. Silkę kuo smulkiau supjaustyti ir sumaišyti su trintomis bulvėmis bei miltais. Tešlą pagardinti druska ir pipirais, gerai išmaišyti.
  3. Iš masės formuoti blynelius. Kiekvieną blynelį apvolioti džiūvėsėliuose.
  4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame kepti blynelius, apkepant iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  5. Padažui svogūną labai smulkiai supjaustyti, česnaką – kuo smulkiau sukapoti.
  6. Keptuvėje ant aliejaus apkepinti svogūnus ir česnakus, kol gana gerai sukeps. Pilti grietinėlę, išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
  7. Blynelius patiekti su padažu.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Šmakalas ir bulvės su garstyčiomis Šmakalas
Kremiškiausio kugelio receptas Kremiškiausias kugelis
Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu Bulvinės bandos
Cepelinai Cepelinai