Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu
Ingredientų paruošimas:25 m
Gaminimas:35 m
Viso:1 h
Porcijos:4
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹
Patiekalas:pietūs vakarienė

Užkepti švilpikai su faršu ir sūriu

Vylius Blauzdavičius

   

Minšti viduje, su traškia plutele išorėje – pasakiškai skanūs švilpikai. Šie patiekiami dar sočiau – užkepti su malta mėsa ir konservuotais pomidorais ir sūriu.

Jums reikės:

  • 800 gramų bulvių (virtų);
  • 100 gramų sviesto;
  • 100 gramų miltų (apytikriai);
  • 1 vienetas kiaušinių;
  • šiek tiek druskos;
  • šiek tiek pipirų;

Viršui:

  • 400 gramų faršo;
  • 400 gramų konservuotų pomidorų (1 skardinės);
  • 150 gramų sūrio;
  • 1 vienetas svogūnų;
  • 3 skiltelės česnako;
  • šiek tiek druskos;
  • šiek tiek pipirų;
  • šiek tiek aliejaus

Eiga:

  1. Virtas bulves sumalti mėsmale arba gerai sutrinti grūstuve. Įmušti kiaušinį, išmaišyti.
  2. Berti miltus, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir išminkyti. Miltų reikėtų dėti tiek, jog masė būtų formuojama – ne lipni, bet ir jokiu būdu ne kieta.
  3. Tešlą padalinti į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies rankomis “suvolioti” dešrą. Ją supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  4. Keptuvėje įkaitinti sviesto ir kepti švilpikus, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  5. Faršą paskaninti druska, pipirais (galima dar įdėti mėgiamų mėsos prieskonių) ir iš jo suformuoti nedidelius kamuoliukus. Juos iškepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, gražiai apkepant iš visų pusių. Atidėti į šalį.
  6. Keptuvėje ant aliejaus apkepinti pusžiedžiais pjaustytą svogūną iki suminkštės. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir dar pakepinti apie pusę minutės. Supilti konservuotus pomidorus, patroškinti, kad nugaruotų skysčio ir padažas sutirštėtų. Padažą nuimti nuo ugnies ir į jį įmaišyti faršo kamuoliukus.
  7. Mėsos padažą krėsti į kepimui tinkamą indą. Ant viršaus berti švilpikus, gausiai užtarkuoti sūrio.
  8. Kepti griliuje arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol sūris visiškai išsilydys
  9. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Bulvinės bandos ant kopūstlapio su grietinės ir šoninės padažu Bulvinės bandos
Kugelis su sūriu Kugelis
Cepelinai Cepelinai
Čičinsko kepsniai – nostalgija dvelkiantis skanėstas iš Panevėžio Čičinsko kepsniai