Kepta antis su perlinėmis kruopomis
Ingredientų paruošimas:15 m
Gaminimas:1 h 30 m
Viso:1 h 45 m
Porcijos:6
Kuchnia:pasaulio
Patiekalas:vakarienė

Kepta antis su perlinėmis kruopomis

Vylius Blauzdavičius

   

Ši antis ypatingai skani dėl nuostabaus marinato ir mišinio, užtepto kepimo laiko pabaigai artėjant. Medaus ir sojos padažo derinys suteikia tikrai puikų skonį.

Jums reikės:

  • 1 antis;
  • 300 gramų perlinių kruopų (išvirtų);

Marinatui:

  • 1 šlakelis vandens;
  • 4 šaukštai acto;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • pagal poreikį lauro lapų;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį pipirų;

Aptepimui:

  • 4 šaukštai sojos padažo;
  • 1 šaukštas medaus;
  • 1 vienetas apelsinų;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 0.5 šaukštelio cinamono

Eiga:

  1. Antį įdėkite į didelį dubenį. Užpilkite vandeniu, kad apsmemtų. Tada išimkite antį. Sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus. Gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
  2. Antį užpilkite marinatui ir palikite pastovėti šaltai mažiausiai parą.
  3. Antį dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintame griliuje arba orkaitėje 1,5 valandos.
  4. Artėjant kepimo laiko pabaigai, dubenėlyje sumaišykite iš apelsino išspaustas sultis, medų, sojos padažą, cinamoną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles;
  5. Šiuo mišiniu gausiai aptepkite antį ir dar pakepkite, kol gražiai apskrus.
  6. Patiekite su perlinėmis kruopomis, apipiltomis padažu, nubėgusiu nuo anties.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Viščiukas tabaka su bulvių ir moliūgų koše Viščiukas 'tabaka'
Spagečiai su dešrelėmis ir Heinz kečupu Netikri aštuonkojai
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu Žirnelių sriuba
Pievagrybių sriuba kaip „Čili“ picerijoje ČILEKO pievagrybių sriuba