Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:10 m
Viso:15 m
Porcijos:4
Kuchnia:pasaulio
Patiekalas:pietūs vakarienė „starteris“

Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu

Baking Yoda

   

Sriuba mano gyvenime yra šventas reikalas. Galiu ją valgyti pietums, vakarienei, o kartais ir pusryčiams, pageidautina, bent tris kartus per savaitę.

Idealiu atveju visada turėčiau pasiruošusi bent kelių rūšių naminių sultinių, virtų keturias valandas, kurie garantuotų gerą pagrindą bet kokiai sriubai. Realiu atveju dažniausiai būna „turiu pusvalandį, noriu sriubos“. Taip atsirado ir šita žirnelių sriuba – greitiems pietums ir iš to, ką radau šaldytuve. Nemeluoju, pagamint užtruko greičiau, nei surašyt šitą receptą.

P.S. Kadangi namuose buvo vykdoma akcija „ištuštink šaldiklį“, šįkart dalį žirnelių pakeičiau žaliomis pupomis. Todėl nuotraukoje matoma spalva kiek blyškesnė – jūsiškė bus gražesnė, jei gaminsit tik su žirneliais.

Jums reikės:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • gabalėlio sviesto;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 vnt. salierų stiebų;
  • 1 šakelės mėtų;
  • 1 v. š. žaliojo kario pastos;
  • 400 g žaliųjų žirnelių;
  • 400 ml daržovių sultinio;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • druskos;
  • krutonų (nebūtina);
  • traškios šoninės (nebūtina)

Eiga:

  1. Česnaką ir salierą susmulkinam. Vėliau sriubą sutrinsim, tai precizika šioj vietoj nebūtina.
  2. Puodą dedam ant vidutiniškai aukštos kaitros, pilam aliejų ir dedam sviestą. Pastarajam pradėjus lydytis, suberiam česnaką ir salierą. Pakepinam kelias minutes, kol salieras suminkštėja, o česnakas ima kvepėti.
  3. Įdedam kario pastą, dar minutę pakepinam.
  4. Supilam sultinį, beriam žirnelius, mėtos lapelius nuskabom, pasmulkinam ir taip pat suberiam.
  5. Uždengiam puodą, užverdam ir leidžiam porą minučių pavirti.
  6. Puodą nuimam nuo kaitros ir sutrinam sriubą rankiniu elektriniu trintuvu.
  7. Grąžinam ant ugnies, supilam kokosų pieną, įdedam druskos, pamaišom, paragaujam. Jei norisi skysčiau – pilam dar verdančio vandens. Jei mėgstat tirštesnes, galima iš karto pamažinti naudojamą sultinio kiekį.
  8. Pilam į dubenėlį ir serviruojam vieną arba su pasirinktais priedais. Pabaiga! Aš šįkart valgiau su krutonais ir šviežiais mėtos lapeliais, bet šoninė čia tikrai nebūtų sugadinusi skonio.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pievagrybių sriuba kaip „Čili“ picerijoje ČILEKO pievagrybių sriuba
Kepintų česnakų ir avinžirnių sriuba Avinžirnių sriuba
Kalafiorų sriuba Kalafiorų sriuba
Avokadų „majonezas“ Avokadų „majonezas“