Naminiai sūreliai
Ingredientų paruošimas:1 h
Porcijos:18
Kuchnia:sovietų
Patiekalas:pusryčiai užkandis

Naminiai sūreliai

Julija Atminaitė

 

Lengvi ir skanūs – turėtų labai patikti kokosų mylėtojams.

Jums reikės:

  • 400 g graikiško jogurto;
  • apie 200 g kokosų pudros;
  • 1-2 gerai prinokusių bananų (ir/arba 3-4 datulių);
  • 200 g gero juodo šokolado;
  • šaukšto kokosų aliejaus;
  • norimi pabarstukų, bet galima ir be jų (naudojau liofilizuotas avietes, mangus ir mėlynės, riešutus, kokosų drožles).

Eiga:

  1. Graikišką jogurtą sumaišome su kokosais, įdedame gerai pertintus bananus ir išmaišom. Masė turi būti tokio tirštumo, kad eitų lengvai formuoti sūrelius.
  2. Susidrėkinam rankas ir formuojam norimo dydžio bei formos sūrelius.
  3. Dedam į šaldiklį porai valandų, kad gerai sustingtų.
  4. Po to garų vonioje ištirpiname šokoladą, įdedam šaukštą kokosų aliejaus.
  5. Merkiam sūrelius ir, jei norime, greit ištraukę pabarstom uogom, sėklom ir panaišiai. Tai daryti reikia greit, nes šokoladas stingsta akimirksniu. Sūrelius galite laikyti šaldytuve ar šaldymo kameroje.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Varškės sūreliai su becukriu aviečių džemu Varškės sūreliai
„Vinegretas“ – burokėlių mišrainė „Vinegretas“
Naminė „daktariška“ dešra Naminė šlapenkė
Kiaušiniškesnė ir traškesnė baltoji mišrainė Velykų stalui Balta mišrainė