Skirtingų šios dešros receptų – pilni internetai, bet aš dalinuosi, kaip gaminau pati. Šiame – nedaug ingredientų ir procesas – gana paprastas. Tekstūra šiek tiek primena paštetą, kas šiaip mano skoniui nėra blogai. Pjaustosi kaip normali dešra be problemų. Vis tik ties sudėtimi (krakmolas? kiaušinių baltymai?) ir ingredientų santykiais reiktų padirbėti, jei norime šlapenkės, kurią vėliau kepsime. Spėju, kad per daug mėsos įdėjau ir nutolau nuo sovietmečio mėsos taupymo tradicijų. Džiugina, kad vartodama šį mėsos davinį realiai valgau tiesiog vištienos filė be jokio pridėtinio gavna, kaip tikra sportsmenka!
Jums reikės:
300 g vištienos filė (aš naudojau šlaunelių mėsą, bet tiks ir krūtinėlė ar išvis kokia jautiena);
Išverdame mėsą su šaltibarščių druska. Mano nuoviras atrodė kaip ryški burokėlių sriuba.
Nuo mėsos virimo likusį sultinį atskiriame nuo mėsos ir atidedame į šoną.
Sultinį sumaišome su želatinos milteliais. Mano naudotus miltelius reikėjo maišyti su 1000 ml karšto vandens. Aš tuo tarpu visą pakelį sumaišiau su 300 ml karšto sultinio.
Į trintuvą sudedame mėsą ir želatininį sultinį. Viską sutriname iki vientisos masės.
Sudedame dešros tyrelę į indą ir paliekame šaldytuve per naktį. Nors turbūt užtektų ir kelių valandų.
Patiekti su sena juoda duona, pervirusiu kiaušiniu, žirneliais su majonezu ir per saldžia arbata.