„Caldo de Costilla“ – kolumbietiška jautienos sriuba
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:20 m
Viso:40 m
Porcijos:4
Kuchnia:kolumbiečių 🇨🇴 Vaistas nuo pagirių
Patiekalas:pusryčiai

„Caldo de Costilla“ – kolumbietiška jautienos sriuba

Evelina

  

Ši sriuba dar žinoma „levantamuertos“ vardu, kas reiškia „mirties žadintoja“. Ją populiaru valgyti pusryčiams ir pagirių metu. Saviškę sunaikinau vakarienei, nors ir dievinu sriubas bet kuriuo paros metu.

Pastaba: nei viename mano skaitytame recepte neapkepa jautienos kaulų, nors aš galvoju, kad kitą kartą pamėginsiu juos pradžioje trumpai pačirškinti. Kadangi man trūko skonio, papildomai dėjau šviežio raudonėlio ir keletą lauro lapų. Sriuba tapo itin skani pastovėjusi apie 12 valandų šventoje ramybėje.

Jums reikės:

  • 1 kg jautienos šonkaulių;
  • 3,5 l vandens;
  • 1 šaukštelio kumino;
  • 0,25 šaukštelio „achiote“ miltelių (jie beveik neturi skonio ir dedami dėl spalvos – keiskite juos šafranu ar paprika);
  • 6 skiltelių česnako;
  • 1 susmulkinto svogūno;
  • 4 nuskustų bulvių;
  • saujos šviežios susmulkintos kalendros;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 2 nuskustų ir stambiai supjaustytų morkų (nebūtina);
  • pageidaujamų pagardų (aitriųjų paprikų, svogūnų laiškų, avokado, grietinės)

Eiga:

  1. Sudėkite šonkaulius, kuminą, „achiote“, druską, pipirus ir vandeniu pripildytą puodą. Užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį ir ant mažos ugnies virkite sriubą apie valandą. Man patinka virti ilgiau, kad mėsa tikrai kristų nuo kaulų.
  2. Blenderiu sutrinkite svogūną ir česnaką (reikės trupučio vandens). Gautą masę supilkite į sriubą ir virkite dar apie pusvalandį.
  3. Sudėkite didžiąją kalendros dalį į sriubą (likutį palikite serviravimui). Į puodą taip pat keliauja morkos ir bulvės. Viską virkite dar pusvalandį (kol išvirs bulvės – maniškės turi būti minkštos).
  4. Patiekiame sriubą su pageidaujamais priedais.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Shoyu Ramen“ sriuba „Shoyu Ramen“
Vištienos sriuba su agurkais ir stikliniais makaronais Vištienos sriuba
„Sancocho“ – vištienos sriuba iš Panamos Panamietiška vištienos sriuba
Raganų viralas „Menudo“ aka meksikietiška žarnokų sriuba „Menudo“