Kas pasakė, kad žmonės, kurie nevalgo pieno produktų negali mėgautis šaltibarščiais? Aš iš tiesų seniau taip galvojau, bet tai netiesa.
Nors šita kombinacija užsieniečiams dažnai atrodo labai keista, tačiau paragavę dažniausiai negali sustot. Kas drįstų nepritart, kad šaltibarščiai – vienas geriausių lietuviškų patiekalų?
Na, o dabar noriu pasidalinti savo augaline šaltibarščių versija, kurios paragavę nejausite skirtumo. ;)
Jums reikės:
1 litro sojos pieno (nesaldinto);
1,5 citrinos sulčių;
~2 puodelių marinuotų burokėlių (geriausia – su obuolių sultimis);
apie 120 g pjaustytų agurkų;
saujos šviežių smulkintų krapų;
saujos pjaustytų svogūno laiškų;
0,5 šaukštelio „kala namak“ druskos;
1 šaukštelio cukraus;
žiupsnelio druskos
Eiga:
Pirmiausia sumaišom sojos pieną su citrinos sultimis ir palaikome apie 5 minutes tol, kol pienas susitrauks (turi būti panašu į kefyrą).
Suberiam „kala namak“, druską, cukrų ir gerai išmaišom.
Sudedam burokėlius, agurkus, krapus, svogūnų laiškus ir išmaišom.
Rekomenduoju palaikyt šaldytuve bent 10 minučių prieš valgant.