Pistacchio & Salsiccia
Ingredientų paruošimas:15 m
Gaminimas:7 m
Viso:22 m
Porcijos:2
Kuchnia:italų 🇮🇹
Patiekalas:pietūs vakarienė

Pistacchio & Salsiccia

Austė Ribokaitė

  

Niujorkas - svajonių vieta atrasti gastro sceną plačiausiais kampais. Manau šiame mieste galima rasti geriausius restoranus, viena iš šių vietų - Don Antonio pizzeria. Šios picos topping’as, nemeluosiu, nukosėtas nuo šios picerijos. Galiu pasakyti nuoširdžiai - tai yra skaniausias picos derinys, koks tik gali būti, o picas labai mėgstu! Būtinai išbandykite šį derinį - jis mano atradimas. Įsimylėjau iš naujo :)

Recepte nepasakosiu kaip gaminti picos padą - jį ruoškite pagal savo mėgstamą receptą.

Jums reikės:

Pesto:

  • saujos pistacijų;
  • šiek tiek citrinos žievelės;
  • extra virgin olive oil;
  • 2 skiltelės česnako;
  • sauja baziliko lapelių;
  • pusė saujos parmezano;
  • druskos;
  • pipirų

Picai:

  • pecorino romano sūrio;
  • mozzarellos;
  • napolitana dešrelės (išvirtos);
  • baziliko lapelių;
  • žirnių daigų

Eiga:

  1. Pirmiausi pasiruošiame naminį pistacijų pesto. Pistacijas išlukštename ir pakepiname ant sausos keptuvės.
  2. Visus ingredientus sudedame į blenderį ir gerai sutriname.
  3. Pesto tirštumą reguliuoti galite alyvuogių aliejumi.
  4. Ant picos pagrindo tepame pistacijų pesto, dėliojame mozzarella ir napolitana dešrelės gabaliukus.
  5. Plonu sluoksniu padengiame tarkuotu pecorino romano ir šauname į orkaitę.
  6. Kepimo laikas priklausys nuo Jūsų picos pado - aš kepiau 5-7 minutes ~250’C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Ant iškepusios picos dedame šviežio baziliko lapelių ir žirnių daigų, pastarųjų galime negailėti.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Įdarytos cukinijos Įdarytos cukinijos
Salotos su burrata Burratos salotos
Ypatingas pusryčių sumuštinis Pusryčių sumuštinis
Risotto su Gorgonzola, kriaušėmis ir graikiniais riešutais Daugiaryžis