Nieko keisto, kad ši sriuba tokia populiari Bogotos bulkinėse – jos dėka lengvai atsikratysite pasenusia duona. Nereiks balandžiams atiduot. Dar sako, kad ji padeda nuo pagirių. Bet koks „pagirių maistas“, mano akimis, yra mitas, bet išbandyti turbūt verta.
Jums reikės:
1 l pieno;
1 l vandens;
6 kiaušinių;
kalendros, smulkiai supjaustytos su visais stiebais;
svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų (tiek, kiek į šaltibarščius dėtumėt);
druskos;
pipirų;
skrudintos baltos duonos
Eiga:
Viename puode kartu užvirkite vandenį ir pieną. Įdėkite laiškus, druską, pipirus ir virkite tris minutes.
Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir švelniai skystyje panardinkite kiaušinius be lukšto.
Kiaušinius reikia poučinti apie tris minutes, jei norite skysto trynio.
Sudėkite kalendrą.
Serviravimas: į gilesnį indą sudėkite bulkos gabalus, kiaušinį ir užpilkite sriuba. Jei yra noro, ant viršaus užberkite kalendros papildomai.
Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje: