Skrebutis su kiaušinių mišraine „Svogūnų pasiutpolkė“
Evelina
Šįryt pagalvojau, kad seniai nevalgiau egg salad ir kad reikia šitą problemą spręsti skubos tvarka.
Jums reikės:
4 mėgstamos duonos riekių;
4 kiaušinių;
gabaliuko kietojo sūrio;
pusės agurko;
kalendros;
„Old Bay“ seasoning (arba kitų mėgstamų prieskonių; arba jokių);
supjaustytų marinuotų svogūnų – 2 arbatiniai šaukšteliai (aš jų turėjau šaldytuve – jūs greičiausiai neturėsit, tad siūlau lašą obuolių acto įpilt ir tiek žinių);
majonkės;
druskos – pagal skonį (pagal mano skonį jos sueina daug);
traškių svogūnų – maniškiai iš IKEA
Na, tai pradedam nuo sunkiausios dalies – išvirti kiaušus. Sunkiausia, nes laukti reikia.
Kol jie ten sau verda, ruošiam likusius produktus. Nulupam agurką, pašalinam sėklas ir jas išmetam į šiukšliadėžę.
Smulkiai supjaustom kalendrą (kas nemėgsta, gali krapus ar petražoles naudot). Abu ingredientus sumetam į dubenėlį. Ten pat įmetam marinuotus svogūnus, prieskosnius, druską. 4. Dabar metas dėti duoną į tosterį.
Kol duona toastinasi, sutarkuojam sūrį. Duonai iškepus, apibarstome ją tarkuotu sūriu.
Reikia tikėtis, kad kiaušiniai jau išvirė. Tegul paverda kokias 9 minutes.
Nuluptus kiaušinius supjaustome ir metame į tą patį bliūdą. Viską sumaišome su majonezu ir gautą masę dedame ant skrebučių. O tada dar užbarstome traškių svogūniukų – jie yra ta vyšnia ant torto, kuri duoda papildomo traškesio, kurio man čia taip norėjosi.