Takai su traškia vištiena, lydytu čederiu ir avokadų padažu
Evelina
Vištienos marinavimas majoneze – senas geras triukas, užtikrinantis minkštą mėsą. Šįkart mėsa buvo skirta takams. Vištą šaldytuve marinavau visą naktį, bet kiek spėsite, tiek ir užteks. Visas likęs procesas – paprastas kaip trys kapeikos. Rezultatas – greitas ir skanus patiekalas, tinkamas bet kokiam paros laikui. Pusryčiams, be abejo, keptą kiaušinį dar ant viršaus uždėčiau.
Įspėjimas: to čederio padažo siūlau iš anksto neatidaryti, nes nebeliks ką tepti ant tortilijų. :)
keletos žaliųjų citrinų, supjaustytų ketvirčiais ar puselėmis;
aliejaus kepimui (galima kepti ir orkaitėje, bet aš turėjau kvapnaus aliejaus likučių nuo vakarykščių kotletų, kuris mane sugundė – nesigailiu)
Eiga:
Vištienos filė supjaustome juostelėmis ir užmarinuojame majoneze. Laikome šaldytuve iki tol, kol naudosime.
Orkaitėje pašildome tortilijas. Beje ar žinojote, kad iš tų pačių tortilijų galima padaryti nachos (aka tortilla chips)? Tereikia tortiliją supjaustyti trikampiais ir paskrudinti aliejuje.
Kol šildosi tortilijos, marinuotą vištieną apvoliojame Crispy Chicken prieskoniuose ir kepame įkaitintame aliejuje. Laukiame, kol taps auksinė. Tai – ženklas kad viduje ji nėra žalia (tikriausiai). :P
Iškepusius vištos gabaliukus susmulkiname iki kąsnio dydžio gabaliukų.
Nacho cheese padažą pagaliau galima atidaryti. Patepame juo pašildytas tortilijas, ant viršaus sudedame vištieną, agurką, čili pipirus, kalendrą, avokadą ar avokadų padažą bei išspaudžiame laimo.