Kepti vontonai su sūrio ir pupelių įdaru
Ingredientų paruošimas:1 h 30 m
Gaminimas:30 m
Viso:2 h
Porcijos:4
Kuchnia:kinų 🇨🇳 Teks-Meks „Fusion“
Patiekalas:pietūs vakarienė užkandis

Kepti vontonai su sūrio ir pupelių įdaru

Evelina

  

Pagaliau kai kas naujesnio koldūnų mylėtojams. Karantino metu mėgaukitės jais kaip pagrindiniu patiekalu prie teliko (gal net spirgų ir grietinės ant viršaus užmeskite), o kai jau galėsite matytis su kitais, patiekite šiuos gražuolius kaip elegantišką užkandį su saldžiu aitriųjų paprikų ar medaus ir garstyčių padažu.

Jums reikės:

  • skardinės konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 1 česnako skilteles;
  • 150 g fermentinio sūrio;
  • 1 l aliejaus;
  • 300 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 250 ml vandens;
  • trupučio kukurūzų krakmolo;
  • druskos;
  • pipirų

Skanaus!

Eiga:

  1. Pradėkime nuo įdaro. Nusunkite pupeles ir jas kartu su druska, pipirais bei česnako skiltele sutrinkite trintuvu iki kreminės konsistencijos. Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį aliejaus, sudėkite pupelių tyrę bei tarkuotą sūrį ir pakaitinkite viską kartu maišydami, kol išsilydys sūris. Nuimkite paruoštą įdarą nuo kaitros ir namiškių akių.
  2. Metas paruošti tešlą. Gal reikėjo nuo jos ir pradėti, nes vis tiek pailsėt turės. Sudėkite miltus į bliūdą. Atskirame inde suplakite kiaušinį, šaukštelį druskos ir 250 ml vandens. Gautą plakinį sumaišykite su miltais – teks panaudoti savo baltas rankeles. Toliau: minkymas, minkymas, minkymas. Turėtų gautis standi, bet šilkinė tešla. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir leiskite jai pamiegoti apie valandėlę. Galite ir patys numigti.
  3. Po valandos padalinkite tešlą į dvi dalis. Kitą dalį uždenkite rankšluosčiu, kaip ir prieš tai. Ant stalviršio užberkite kukurūzų krakmolo ir pusę tešlos iškočiokite kiek įmanoma plonai. Siekiamybė būtų turėti didelį tešlos kvadratą. Supjaustykite tešlą pageidaujamu būdu – pavyzdžiui, kvadratėliais. Pakartokite tą patį su likusia tešla.
  4. Į kiekvieno kvadratėlio (ar rutuliuko) vidų įdėkite 1–2 šaukštelius įdaro – priklausomai nuo dydžio. Pirštų galiukais sudrėkinkite tešlos kraštus ir bandykite suklijuoti savo „koldūną“. Kartojame procedūrą, kol baigsis ingredientai.
  5. Puode įkaitiname aliejų ir vieną po kito kepame vontonus iki aukso spalvos. Atsikratome aliejaus pertekliumi popierinio rankšluosčio pagalba ir patiekiame su pageidaujamais padažais ar be nieko.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Marinuota lašišos skonio morka Morkinė „lašiša“
Mėlynojo pirmadienio sriuba Mėlyni šaltibarščiai
Šaltibarščiai su pomidorais Pomidorbarščiai
Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis Sumuštinis su voveraitėmis