Marinuota lašišos skonio morka
Ingredientų paruošimas:25 m
Gaminimas:20 m
Viso:45 m
Porcijos:8
Kuchnia:japonų 🇯🇵 „Fusion“
Patiekalas:pusryčiai užkandis pietūs

Marinuota lašišos skonio morka

Austė Ribokaitė

  

Marinuota lašišos skonio morka, kurią gali pasigaminti visi, kurie netoleruoja žuvies, bet mėgsta jos skonį. Kurie atsisakė žuvies, bet galbūt pasiilgsta lašišos skonio ar tiesiog pasibandyti kaip eksperimentą virtuvėje. Pati buvau labai skeptiška šio patiekalo atžvilgiu, tačiau pabandžiusi apstulbau! Užsimerkus net neatskirtum, kad tai – ne lašiša! Ją galima naudoti ir vegan sushiams, avocado toastams ar dar bele kur, kur tik sugalvosit!

MUST TRY!

Visi skeptikai - komentuokit tik išbandę :)

Jums reikės:

  • 1,5 storos stambesnės morkos;
  • 1 nori lapo;
  • 1 a. š. česnako granulių;
  • 1 a. š. rūkytos paprikos;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • 3 v.š. sojos;
  • druskos;
  • 0,5 puodelio virinto vandens

Eiga:

  1. Morkas išverdame. Aš viriau ant garų apie 15-20 minučių. Tikriname peiliu – neturi būti košė, bet ir neturi būti kieta.
  2. Tuo tarpu pasiruošiame marinatą: kavamalėje sutriname nori lapą. Grūstuvėje sugrūdame česnako granules, įdedame paprikas, citrinos sultis, soją, druską. Viską išmaišome.
  3. Suberiame nori lapą ir vėl viską gerai išmaišome. Galiausiai supilame atvėsusį vandenį - marinatas paruoštas.
  4. Išvirusias morkas šiek tiek atvėsiname ir su skustuku suskutame gabaliukais – ne plonais, o vidutiniškais.
  5. Į dėžutę su dangteliu dedame sluoksnį marinato, sluoksnį morkų, sluoksnį marinato, sluoksnį morkų, ir taip kol sudedame visas morkas ir marinatą. Man gavosi apie 10 sluoksnių, gal kiek daugiau. Uždengiame dangčiu ir paliekame parai, dar geriau – dviems. Aš ragavau po 1,5-2 parų - labai skanu! Nepamirškite 3-4 kartus pavartyti dėžutės per tas kelias dienas.

Šįkar pasidariau toast’ą su avokadu maišytu su laimų sultimis ir sezamu ir šia lašišos skonio marinuota morka!

Skanaus!

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kiaušiniai su alyvuogių aliejumi, Parmigiano Reggiano ir šaltibarščių druska Ypatingi kiaušiniai
Kūčiukai tiems, kas nekenčia kūčiukų – su parmezanu ir paprika Parmezaniniai sausainiai
Šaltibarščiai su pomidorais Pomidorbarščiai
Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis Sumuštinis su voveraitėmis