400 ml grietinėlės („Žemaitijos pieno“, kur kaip grietinės indelyje);
700 g mangų sūrio sluoksniui, dar vienas - želė, jei darysite naminę;
citrinų sulčių;
uogų
Eiga:
Pagrindui sutriname avižinius sausainius su išlydytu sviestu. Jei per mažai, sviesto galime išlydyti ir daugiau. Kepimo formą gausiai ištepame aliejumi ir prie pagrindo prispaudžiame sausainių masę.
Vidurinis sluoksnis - sumaišome klasikinę filadelfiją, cukrų ir vanilinį cukrų pagal skonį. Viską labai gerai išmaišome.
Taip pat į sūrio masę greitai ir gerai įmaišome kelis šaukštus išbrinkintos, jau ištirpintos, atvėsusios želatinos. Atskirame dubenėlyje standžiai išplakame grietinėlę – labiausiai siūlau naudoti „Žemaitijos pieno“ grietinėlę (kur kaip grietinės indelyje), ją atsargiai įmaišome į sūrio masę. Kodėl ji? Nes ji standžiausiai ir geriausiai laikosi kreminiuose tortuose, keksiukų kremuose ir panašiai.
Paskutinis ingredientas įmaišomas į sūrio masę - 2-4 trinti mangai (apie 700 g turi būti). Masę pilame ant sausainių masės ir viską dedame į šaldytuvą. Kol šiek tiek sustings, pasiruošiame želė.
Želė ruošimas: sumaišome vandenį su citrinų sultimis, nukoštais mangais ir želatina. Jei tingit, galite naudoti iš pakelio – bus greičiau ir paprasčiau. ☺️
Sūrio kremo šiek tiek pasiliekame dar be želatinos, juo kitą dieną puošiame pyrago viršų, taip pat puošiame mėgstamomis uogomis.