Labai gaivus ir kreminis sūrio pyragas su mangais
Ingredientų paruošimas:1 h
Porcijos:6
Kuchnia:Senovės Graikijos
Patiekalas:desertas

Labai gaivus ir kreminis sūrio pyragas su mangais

Austė Ribokaitė

  

Rekomenduoju ir savaitgaliui, ir šventėms.

Jums reikės:

  • 200-300 g avižinių sausainių;
  • 80 g sviesto,
  • 3 pakelių klasikinio „Philadelphia“ sūrio;
  • cukraus;
  • vanilinio cukraus;
  • želatinos;
  • 400 ml grietinėlės („Žemaitijos pieno“, kur kaip grietinės indelyje);
  • 700 g mangų sūrio sluoksniui, dar vienas - želė, jei darysite naminę;
  • citrinų sulčių;
  • uogų

Eiga:

  1. Pagrindui sutriname avižinius sausainius su išlydytu sviestu. Jei per mažai, sviesto galime išlydyti ir daugiau. Kepimo formą gausiai ištepame aliejumi ir prie pagrindo prispaudžiame sausainių masę.
  2. Vidurinis sluoksnis - sumaišome klasikinę filadelfiją, cukrų ir vanilinį cukrų pagal skonį. Viską labai gerai išmaišome.
  3. Taip pat į sūrio masę greitai ir gerai įmaišome kelis šaukštus išbrinkintos, jau ištirpintos, atvėsusios želatinos. Atskirame dubenėlyje standžiai išplakame grietinėlę – labiausiai siūlau naudoti „Žemaitijos pieno“ grietinėlę (kur kaip grietinės indelyje), ją atsargiai įmaišome į sūrio masę. Kodėl ji? Nes ji standžiausiai ir geriausiai laikosi kreminiuose tortuose, keksiukų kremuose ir panašiai.
  4. Paskutinis ingredientas įmaišomas į sūrio masę - 2-4 trinti mangai (apie 700 g turi būti). Masę pilame ant sausainių masės ir viską dedame į šaldytuvą. Kol šiek tiek sustings, pasiruošiame želė.
  5. Želė ruošimas: sumaišome vandenį su citrinų sultimis, nukoštais mangais ir želatina. Jei tingit, galite naudoti iš pakelio – bus greičiau ir paprasčiau. ☺️
  6. Sūrio kremo šiek tiek pasiliekame dar be želatinos, juo kitą dieną puošiame pyrago viršų, taip pat puošiame mėgstamomis uogomis.

Skanaus!

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Geriausias sūrio pyragas pasaulyje Sūrio pyragas
Prancūziškas eklerų pyragas su sūdyta karamele ir aviečių kremu (Gâteau St-Honoré) „Gâteau St-Honoré“
Pavlova Pavlova
Sniego ledai Sniego ledai