Kiniškos kalafiorų vyšnaitės
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:35 m
Viso:45 m
Porcijos:3
Kuchnia:kinų 🇨🇳 „Fusion“
Patiekalas:pietūs vakarienė

Kiniškos kalafiorų vyšnaitės

Austė Ribokaitė

  

Labai mėgstu tuos glitnius neaiškius dalykus iš kinietiškų restoranų, taigi šįkart pabandžiau tai sukurti namuose ir eikit JŪS SAU, taip džiaugiuosi, kad viską nufilmavau ir galėsiu dar kart pasigaminti, labai tikėtina jau rytoj! O salotos kokios dieviškos gavosi… LAIŽIAU RANKAS IR SUGNIAUŽIUS PIRŠTAI KAPOJAU, kol iš manęs neatėmė indo ir pasakė ‘gal paliksi prie patiekalo ir mums?’ ?? nu labai skanu:) bent jau tai kas gavosi man - buvo wow! MUST TRY!

Jums reikės:

  • 2 maži kalafijorai arba vienas didelis;
  • 1 cup augalinio pieno (naudojau rice drink);
  • 1 cup miltų;
  • 1 š. druskos;
  • pekino kopūsto;
  • 2 morkos;
  • 5 ridikėliai;
  • salieras;
  • druska;
  • pipirai;
  • citrinos sultys;
  • alyvuogių aliejus;
  • baltas balzamikas;
  • sidro actas;
  • ryžių;
  • sviesto (ryžiams);
  • 3 česnako skiltelės;
  • kiek daugiau nei nagas imbiero;
  • 0.5-1 š. red pepper flakes;
  • 1 cup apelsinų sulčių;
  • 34 cup rudo cukraus;
  • 23 cup sojos;
  • 2 š. kukurūzų krakmolo (tiks ir bulvių, jei neturite kukurūzų);
  • vandens;
  • 2-3 š. vandens;
  • žirnelių (geriausia - šaldyti šiek tiek apvirti) arba švieži, neturint tiks ir konservuoti)

Eiga:

  1. Kalafijorą supjausmone žiedynais.
  2. Pasiruošiame tešlą - augalinį pieną, miltus ir druską sumaišome.
  3. Kalafijoro gabaliukus gražiai apvoliojame ir tvarkingai sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  4. Kepame 210’C 30-35min.
  5. nenormaliai geros salotos - pekiną supjaustome. Morką, salierą, ridikėlius supjaustome šiaudeliais. Dedame druskos, pipirų. Gniaužome RANKOMIS! Tai labai labai svarbu!
  6. Pasidarome padažą - 0.5 citrinos sultys, olive oil, baltas balzamikas, sidro actas - viską pilame į salotas ir dar kartą gerai išniaužome RANKOMIS!
  7. Praėjus 10-15 min nuo kepimo pradedame ruošti padažą (taip pat užstatome virti ryžius).
  8. Kiek daugiau nei ant 1 šaukšto alyvuogių aliejaus pakepam 2-3 sutraiškytas česnako skilteles, sutarkuotą imbierą, red pepper flakes.
  9. Supilame apelsinų sultis, rudą cukrų, pakepame maišydami kelias minutes.
  10. Supilame 14-15 cup acto, ar net pilkit mažiau, kad nesijaustų baisiai ir sojos, apie 3-6 minutes maišydami pakepiname.
  11. Kukurūzų krakmolą GERAI išmaišome su vandeniu, kas padaže neplaukiotų snargliai ir supilam į padažą NUOLAT MAIŠANT! Ant mažos ugnies maišom apie 1-2 minutes.
  12. NUIMAM nuo ugnies, įmaišome šaukštą sezamų aliejaus. Padažas ready to eat.
  13. Ištraukiame kalafijorus iš orkaitės, sumaišome padažą su kalafijorais ir žirneliais.
  14. Ryžius sumaišome su šiek tiek druskos ir sviestuku.
  15. Serviruojam ir pabarstom sezamu!
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Aštrios azijietiškos krevetės Aštrios krevetės
Kepti vontonai su sūrio ir pupelių įdaru Vontonai su sūriu ir pupelėmis
Jaukiausias naminis maistas, arba „Jacket potatoes“ lietuviškai „Jacket Potatoes“
Toast’as su karamelizuotais svogūnais ir svieste keptomis voveraitėmis Sumuštinis su voveraitėmis