Ingredientų paruošimas: | 15 m |
Gaminimas: | 30 m |
Viso: | 45 m |
Porcijos: | 4 |
Kuchnia: | olandų 🇳🇱 |
Patiekalas: | pietūs vakarienė |
Lapiniai kopūstai (angliškai žinomi „kale“ vardu) daugumai mūsų asocijuojasi su sveikuolių glotnučiais ar veganų salotomis hipsteriškoje kavinėje. Tačiau olandai juos naudoja jau nuo seno ir ganėtinai ūkiškai – sukišdami į bulvių košę. Mane dar pamokė, kaip bulves ir lapinius kopūstus paruošti puode vienu metu taip, kad išliktų visi mums žiemos metu taip reikalingi vitaminai. Kopūstas taip pat išlieka neperviręs, nes gaminamas garuose. Nyderlanduose tokią košę jie patiekia su specialia dūmo skonio „rookworst“ dešra iš plastikinio pakelio, bet Lietuvoje siūlau tiesiog naudoti mėgstamas dešreles arba senas geras sardeles. Kas nors jas dar perka?
Straipsnis skelbtas 15min.lt