Olandiškas „Hutspot“
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:40 m
Viso:1 h
Porcijos:4
Kuchnia:olandų 🇳🇱
Patiekalas:pietūs vakarienė

Olandiškas „Hutspot“

Evelina

  

Olandiški bulvių košės patiekalai man patinka tuo, kad jie prikimšti kitų daržovių ir nėra tokie sunkūs kaip klasikinė bulvių košė, o galutiniame rezultate vis tiek gauni tą savo mylimą bulvių košės vaibą.

Jums reikės:

  • 1¼ kg bulvių;
  • 400 g svogūnų;
  • 600 g morkų;
  • 75 g nesūdyto sviesto;
  • 1,5 litro vandens;
  • 375 g rūkytos dešros;
  • 100 ml pieno;
  • ½ šaukštelio malto muskato

Eiga:

  1. Bulves nulupame ir supjaustome vienodais gabalais. Padedame į šoną.
  2. Supjaustome svogūnus plonais žiedais.
  3. Supjaustome morkas (pageidautina, bet nebūtina – nuluptas) 1 cm griežinėliais.
  4. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname pusę sviesto ir vidutinėje temperatūroje kepame svogūnus apie 2 minutes. Sudedame morkas ir patroškiname viską dar porą minučių.
  5. Sudedame bulves, įpilame vandens, pasūdome ir verdame, kol daržovės ir bulvės suminkštės.
  6. Paruošiame dešrą pagal pakavimo instrukcijas.
  7. Pašildome pieną.
  8. Bulves ir daržoves sutriname į košę to rankinio trintuvo pagalba. Įpilame pieno ir sviestuko įdedame. Jo galima ir negailėti – matuokite sviesto kiekį pagal savo sugedimo laipsnį. Įdedame muskato ir viską išmaišome. Jei reikia, papipiriname ir padruskiname.
  9. Patiekti tinka su marinuotais agurkais, garstyčiomis ar „gravy“. Kuchnia rekomenduoja „su visais padažais“ variantą.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Boerenkoolstamppot“: olandiškas žiemos patiekalas tiems, kam nusibodo bulvių košė su kotletais „Boerenkoolstamppot“
Keptuvėje gaminamas kugelio, bulvių košės ir bulvinio blyno hibridas su siurprizu viduje – jums reikės tik 4 ingredientų Bulvių pyragas
Viščiukas tabaka su bulvių ir moliūgų koše Viščiukas 'tabaka'
Orkaitėje keptų „princesių cepelinų“ receptas: išbandykite! Kepti cepelinai