Olandiški bulvių košės patiekalai man patinka tuo, kad jie prikimšti kitų daržovių ir nėra tokie sunkūs kaip klasikinė bulvių košė, o galutiniame rezultate vis tiek gauni tą savo mylimą bulvių košės vaibą.
Jums reikės:
1¼ kg bulvių;
400 g svogūnų;
600 g morkų;
75 g nesūdyto sviesto;
1,5 litro vandens;
375 g rūkytos dešros;
100 ml pieno;
½ šaukštelio malto muskato
Eiga:
Bulves nulupame ir supjaustome vienodais gabalais. Padedame į šoną.
Supjaustome svogūnus plonais žiedais.
Supjaustome morkas (pageidautina, bet nebūtina – nuluptas) 1 cm griežinėliais.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname pusę sviesto ir vidutinėje temperatūroje kepame svogūnus apie 2 minutes. Sudedame morkas ir patroškiname viską dar porą minučių.
Sudedame bulves, įpilame vandens, pasūdome ir verdame, kol daržovės ir bulvės suminkštės.
Paruošiame dešrą pagal pakavimo instrukcijas.
Pašildome pieną.
Bulves ir daržoves sutriname į košę to rankinio trintuvo pagalba. Įpilame pieno ir sviestuko įdedame. Jo galima ir negailėti – matuokite sviesto kiekį pagal savo sugedimo laipsnį. Įdedame muskato ir viską išmaišome. Jei reikia, papipiriname ir padruskiname.
Patiekti tinka su marinuotais agurkais, garstyčiomis ar „gravy“. Kuchnia rekomenduoja „su visais padažais“ variantą.
Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje: