Prancūzai garsėja ne tik geru vynu, bet ir mokėjimu jį gerti. Nepaisant kai kurių veikėjų pastangų, vyno kultūros lygis kyla ir Lietuvoje. Skubama ne prisitvoti, bet pasimėgauti. #GastroHedonistas eina su banga ir šiandien, prie vakarinio pasisėdėjimo su draugais per Skype, siūlo sūrio orinukus Gougères.
Jums reikės:
120 g vandens;
120 g pieno;
115 g sviesto;
4 vnt. kiaušinių;
130 g miltų;
žiupsnelio Muskato riešuto;
150 g Comte sūrio;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio juodųjų pipirų
Eiga:
Nedideliame puodelyje užverdam vandenį, pieną bei sviestą ir sumažinam kaitrą. Suberiam miltus ir išmaišom mediniu šaukštu. Maišydami pakaitinam dar porą minučių, kad tešla kiek prasausėtų. Išverčiam ją į dubenį ir porą minučių luktelim, kol pravės.
Įmušam kiaušinius po vieną ir labai gerai išmaišom. Nepradėkit nerimauti, jei tešla pasigabaluos – maišykit su dvigubu įkarščiu. Kelis kartus suktelkit pipirų malūnėlį, įtarkuokit muskato ir suberkite tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.
Jei turite konditerinį maišą, sukrėskite į jį tešlą, gerai papurtykit, kad neliktų oro kišenių ir, prakirpę 1 cm pločio angą, išspauskite ant kepimo popierium išklotos skardos (jų reiks dviejų). Jei maišo neturite – tešlą skardon perkelkite šaltam vandenyje pamirkytu arbatiniu šaukšteliu. Tarp tešlos gabaliukų palikite dvigubai didesnius (nei jų pačių dydis) tarpus. Šaukšteliu užlyginkit tešlos ragiukus, jei tokie susidarė.
Kepam iki 205C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Voilà!