Vištienos likučių  ir kiaušinių mišrainė
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:10 m
Viso:15 m
Porcijos:4
Kuchnia:Likučių
Patiekalas:pietūs

Vištienos likučių ir kiaušinių mišrainė

Evelina

  

Karantinas ar ne karantinas, manau visi turėtų bent kažkiek mokėti elgtis su maisto likučiais ir nešvaistyti maisto be reikalo. Žodžiu, nupirkau aš vakar cielą vištą, bet tik todėl, kad norėjau sultinio. Nupjoviau jai kojas ir rankas – šaldiklin. Nupjoviau filė – ten pat. Nulupau skūrą nuo likusios dalies – pastaroji keliavo ant vištienos kepsnio, įdaryto šonine ir sūriu (beje, iš visų bandymų man skaniausiai gavosi su mėlynojo sūrio ir Švarcvaldo kumpio įdaru). Sultinys gavosi puikus ir ryškus – su lengvu Japonijos prieskoniu. Prakošiau sultinį ir padėjau jį į šaldytuvą – gal rytoj jau bus nuotaika pamerkti kokius nūdlus jame. Prakoštame jovale liko ir dosnus bliūdelis mėsos, iš kurios gavosi labai skani mišrainė–užtepėlė:

Jums reikės:

  • susmulkintų vištienos likučių;
  • 5 kietai virtų kiaušinių;
  • 4 šaukštų majonezo;
  • krapų;
  • svogūnų laiškų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • paprikos miltelių;
  • šiek tiek čili miltelių

Eiga:

  1. Sutarkuotus kiaušus sumaišyti su vištiena, smulkintais krapais, laiškais, prieskoniais ir majonke.
  2. Valgyti šaukštu iš viso bliūdo arba užsitepti ant bulkos.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kiaušinių suktinukai su daržovėmis ir kalakutienos filė Kiaušinių suktinukai
Azijos deimanto PHO sriuba su Ramen atributika ir kiaušiniais PHO + Ramen
Ne manekenių pusryčiai, arba Korėjietiškas „street food“ sumuštinis. Tik nepadauginkite cukraus! Korėjietiškas sumuštinis
Voveraitės pusryčiams, pietums ir vakarienei: trys paprasti receptai Voveraičių receptai