Žiemiška bulvių ir porų sriuba su traškiais šoninės skrebučiais Foto: Dominykas Liberis
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:25 m
Viso:35 m
Porcijos:4
Kuchnia:vokiečių 🇩🇪
Patiekalas:pietūs vakarienė

Žiemiška bulvių ir porų sriuba su traškiais šoninės skrebučiais

Nikoleta Kacaitė

   

Būna, norisi kažko baisiai egzotiško ir naujo, o pasitaiko, kad svajoji apie ką nors visiškai paprasto, pažįstamo ir labai jaukaus. Na, tokio maistinio ekvivalento mėgstamiausiam treningui, lovai ir bokaliukui šalto. Tai tokiais atvejais šita ultimate comfort food sriuba yra tai, ko reikia. Paruošite greitai ir lengvai, pavalgysite sočiai bei skaniai, o savikaina glosto širdį (arba piniginę). Tiesiog karantininė pasaka, ne kitaip.

Jums reikės:

  • apie 1 l sultinio (geriausia jautienos);
  • 6-7 vidutinio dydžio bulvių;
  • 3 v. š. sviesto;
  • poro stiebo;
  • druskos;
  • 100 g neriebios šoninės
  • ¼ a. š. tarkuoto muskato riešuto;
  • žiupsnelio čili dribsnių (chilli flakes);
  • grietinės/„Philadelphia“/ožkos sūrio patiekimui;
  • laiškinių česnakų/svogūnų laiškų/petražolių patiekimui

Eiga:

  1. Poro stiebą (tik šviesiąją dalį be lapų) supjaustome nedideliais pusžiedžiais. Nesvylančioje keptuvėje išlydome sviestą, beriame smulkintą porą ir kartkartėmis pamaišydami kepiname ant žemos-vidutinės ugnies apie 15 min., kol porai susileis ir juose visai nebeliks traškumo.
  2. Tuo tarpu užverdame sultinį, nuskutame bei nedideliais kubeliais supjaustome bulves ir beriame virti į sultinį, kol bus visiškai išvirusios.
  3. Iškepusius porus pilame į puodą su sultiniu ir bulvėmis, sumažiname ugnį iki nedidelės, įberiame nedidelį žiupsnelį čili dribsnių, uždengiame ir leidžiame skoniams keletą minučių susijungti.
  4. Popieriniu rankšluosčiu pravalome keptuvę, kurioje kepė porai. Supjaustome šoninę nedideliais kubeliais. Keptuvę dedame ant didelės kaitros, beriame šoninę ir iškart įpilame šiek tiek vandens – kad apsemtų visos keptuvės dugną. Taip šoninė iškeps tolygiau, be to, išvengsime riebalų taškymosi į visas puses. Kai tik vanduo išgaruoja, ugnį kiek primažiname ir vis pamaišydami kepame, kol riebalai ištirps, o šoninės gabalėliai patamsės (apie 10 min.). Iškepusius perkeliame ant lėkštės, išklotos keliais sluoksniais popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti, paliekame atvėsti.
  5. Kiek pravėsusį sultinį su bulvėmis ir porais pilame į blenderį. Geriausia iš pradžių pilti daugiau daržoves ir norimą tirštumą susireguliuoti vis įpilant papildomai sultinio. Gali būti, kad liks koks samtelis jo nepanaudoto.
  6. Sublendintą sriubą grąžiname į puodą ir pagal skonį įtarkuojame muskato riešuto, išmaišome, jei reikia pasūdome.
  7. Sriubą patiekiame su šoninės skrebučiais, smulkintais žalumynais (geriausiai tinka laiškiniai svogūnai, laiškiniai česnakai arba šviežios petražolės) ir šaukšteliu kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“ ar ožkos) arba grietinės.

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Vokiška bulvių sriuba su „Chorizo“ dešra: tobulesnės sriubos žiemos vakarams nerasite Bulvių sriuba
Močiutės bulvienė Močiutės bulvienė
Alternatyva prekybcentrių mišrainėms – bulvių salotos dviem būdais Bulvių salotos
Įdarytos bulvytės Įdarytos bulvytės