Alternatyva prekybcentrių mišrainėms – bulvių salotos dviem būdais
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:40 m
Viso:1 h
Porcijos:4
Kuchnia:vokiečių 🇩🇪 „Fusion“
Patiekalas:pietūs vakarienė garnyras

Alternatyva prekybcentrių mišrainėms – bulvių salotos dviem būdais

Evelina

  

Vokiečiai sukūrė daug kokybiškų ir gerų dalykų; bulvių salotos – vienas iš jų. Galimybės eksperimentuoti čia – begalinės. Jas galima paruošti ir labai sveikai – naudojant bulves, virtas su lupenomis; daug daržovių; liesą mėsą ar žuvį. Sunkiausia gamybos dalis – reikia palaukti, kol bulvės išvirs.

žuvis

Šįkart pasirinkau apysveikį variantą su avokadais, rūkyta žuvimi, daržovėmis ir kiaušiniais. O nevalgantiems žuvies pasiūliau versiją su kepta „chorizo“ dešra. Ši mišrainė taipogi puikiai tinka ir keptos paukštienos likučiams sunaudoti. Ką daugiau veikti su ta orkaitėje verkiančia vištos krūtinėle, kai visos skaniausios dalys jau suvalgytos? Beje, mišrainė skani ir be jokios žuvies ar mėsos, tad puikiai tinka ir vegetarams. Taip pat naudokite ją kaip šaltą garnyrą prie mėsos ir žuvies patiekalų. Į svečius dar faina tokį bliūdą nunešt, nes lengva transportuoti. Cha cha, dėl paskutinio tai pajuokavau – sėdėkit namie, nes karantinas!

2 sočioms porcijoms reikės:

  • 3 bulvių;
  • pusės ilgavaisio agurko;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 avokado;
  • 2 šaukštų grietinės (dietininkams: galima ir be jos, nes avokadas suteikia kremiškumo);
  • svogūnų laiškų (poros stiebų);
  • silkės, rūkytos žuvies, apsiverkusios vištos likučių, arba mėgstamos dešros

Eiga:

  1. Stambokai supjaustykite bulves ir virkite jas pasūdytame vandenyje, kol išvirs ar iki pageidaujamos konsistencijos. Aš skusti nesivarginau. O be to, su lupena verdant neva išlieka daugiau vitaminų.
  2. Kietai išvirkite kiaušinius – apie 10 minučių.
  3. Kol verda bulvės ir kiaušiniai, paruoškite likusius ingredientus. Smulkiai supjaustykite agurką ir svogūnų laiškus. Avokadą supjaustykite belenkaip, nes vis tiek pavirs į košę, kai maišysime.
  4. Labiausiai mėgstu trinti kiaušinius šakute, bet šįkart nusprendžiau supjaustyti juos griežinėliais ir uždėti serviruojant. Kuo gi dar pasigrožėsi šiais laikais, jei ne savo lėkšte?
  5. Nusunkite bulves ir jei turite jėgų laukti dar ilgiau, šiek šiek jas atvėsinkite. Aš to nelaikau reikalingu žingsniu.
  6. Sumaišykite visus ingredientus. Žuvį arba mėsą bei svogūnų laiškus ir agurkus galite dėti šviežius, siekiant prailginti galiojimo laiką. Vėlgi nelaikau to būtinu žingsniu, nes tikrai per šiandien viską sunaikinsite.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Žiemiška bulvių ir porų sriuba su traškiais šoninės skrebučiais Bulvių-porų sriuba
Paaštrinta okroška Paaštrinta Okroška
Cepelinai Cepelinai
Žuvies ir jūrų gėrybių troškinys su rūkyta dešrele ir pankoliu Jūros gėrybių troškinys