Ravioli, įdaryti rikota, rūkyta mocarela ir kepintais špinatais
Domas Adikevičius
Patiekite juos su pomidorų padažu ir bazilikais.
Jums reikės:
Ravioli tešlai:
150 g kvietinių 00 tipo miltų;
50 g semolinos miltų;
2 kiaušinių
Įdarui:
200 g rikotos sūrio;
100 g rūkytos mocarelos;
100 g mažųjų špinatų;
2 skiltelių česnako
Pomidorų padažui:
80 g svogūno;
100 g valytų morkų;
400 g konservuotų „polpa“ pomidorų savo sultyse;
100 g vyšninių pomidorų;
20 g cukraus;
5 g druskos;
5 g saldžios maltos paprikos;
150 g sviesto
Eiga:
Tešlos ruošimas. Tešlą gerai išminkome, suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame pusvalandžiui pasiilsėti.
Įdaro ruošimas. Keptuvėje pakepiname smulkintą česnaką ir špinatus. Gautą masę nusausiname ir sumaišome su rikota ir tarkuotu mocarelos sūriu.
Padažo ruošimas. Kepiname skulkintą svogūną ir morką. Kai daržovės pradeda skrusti, dedame smulkintus vyšninius pomidorus, dar šiek tiek pakepiname ir sudedame likusius ingredientus. troškiname ant vidutinės ugnies apie pusvalandį ir gautą masę sutriname blenderio pagalba.
Raviolius verdame 7 minutes ant vidutinės ugnies. Patiekiame su padažu.