Bulvių košė su majonezu
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:30 m
Viso:40 m
Porcijos:4
Kuchnia:britų 🇬🇧
Patiekalas:garnyras

Bulvių košė su majonezu

Karantino Kucharka

 

Pamačiusi kelias užklausas dėl šio recepto, nusprendžiau pasidalinti šiuo skanėstu su visais. Į savo jau ir taip skanią bulvių košę įdėjau du slaptus ginklus – majonezą su trupučiu sūrio. Pastarieji man padėjo laimėti virtuvinius bulvių košių karus, kurių nelaimėjo net pati Stundžienė.

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • ~100 ml pilno riebumo pieno;
  • 4 šaukštų tarkuoto sūrio;
  • cepelinų druskos;
  • pipirų;
  • 4 šaukštų sviesto;
  • 4 šaukštų majonezo (svarbu, kad nebūtų joks dietinis)

Žingsniai pasigaminti klasikinę bulvių košę:

  1. Nuskuskite ir išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.
  2. Nupilkite vandenį į kokį nors indą, nes vėliau jo gali prireikti. Supilkite dalį pieno ir įdėkite du šaukštus sviesto. Bulvių trintuvu sutrinkite bulves į košę. Jei reikia, panaudokite likusį pieną ir sviestą. Jei bulvių košė dar vis atrodo per sausa, įdėkite kažkiek išsaugoto bulvių nuoviro.
  3. Pasūdykite ir labai gausiai papipirinkite. Svarbu nepersistengti su druska ir sviestu, bet tikrai nepagailėti pipirų.

Papildomi žingsniai laimėjusiai bulvių košei pagaminti:

  1. Sudėkite sūrį ir viską išmaišykite.
  2. Galiausiai įdėkite majonezo, dar kartą viską išmaišykite ir patiekite bulvių košę su nugalėtojos šypsena.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Bulvių košė su alumi, čederiu ir šonine Bulvių košė su alumi
Jaukiausias naminis maistas, arba „Jacket potatoes“ lietuviškai „Jacket Potatoes“
Užkrauti batatai Užkrauti batatai
Skrebutis su kiaušinių mišraine „Svogūnų pasiutpolkė“ Kiaušinių mišrainė