Mėsainių bandelės
Ingredientų paruošimas:25 m
Gaminimas:1 h 40 m
Viso:2 h 5 m
Porcijos:8
Kuchnia:amerikiečių 🇺🇸
Patiekalas:pietūs vakarienė

Mėsainių bandelės

Domas Adikevičius

  

Naminiai mėsainiai – dažnai skanesni nei restoranų. O skonio receptoriai jums padėkos dar labiau, jei juos gaminsite su savo rankomis paruoštomis bandelėmis.

Jums reikės:

  • 463 g miltų;
  • 30 g sojų pieno miltų;
  • 9 g druskos;
  • 41 g ištirpinto sviesto;
  • 14 g sausų mielių;
  • 31 g cukraus;
  • 220 g šilto vandens;
  • 1 kiaušinio

Eiga:

  1. Ištirpiname cukrų šiltame vandenyje ir beriame sausas mieles, paliekame kelioms minutėms pastovėti, kol aktyvinsis mielės.
  2. Tuo tarpu sumaišome atskirame inde likusius ingredientus ir įvedame jau paruoštą šlapią masę, maišyklės pagalba formuojame tešlą.
  3. Pašlakstome indą aliejumi ir dedame suformuotą tešlos rutulį kildintis 30 minučių, tešla turėtų pakilti dvigubai.
  4. Gautą masę daliname į aštuonias lygias dalis. Formuojame rutuliukus ir dedame kildintis antrą kartą – 60 minučių.
  5. Bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame orkaitėje 16 minučių 180 C temperatūroje.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Ožkos pieno sūrio ir burokėlių salotos Salotos su ožkos sūriu
Sniego ledai Sniego ledai
Klasikiniai amerikietiški farširuoti kiaušiniai Farširuoti kiaušiniai
Veganiškas „Snickers“ tortas Snickers