Sako, kad farširuoti kiaušiniai žinomi dar nuo Senovės Romos laikų. Na, šis receptas nėra tiek senas, bet pirmą šio recepto variaciją savo knygoje dar 19-ame amžiuje paminėjo amerikiečių kulinarijos ekspertė Fannie Farmer (1857-1815). Turbūt nuo tada jie ir laikomi amerikiečių klasika – ypač pietinėse JAV valstijose.
Pradžioj teks išvirti kiaušus. Aš dariau taip: sudėjau kiaušus į šaltą vandenį ir ėmiau jį kaitinti. Tada variau į dušą. Kadangi duše praleidau apie 15 minučių, reikia manyti, kad mano kiaušiniai verdančiame vandenyje virė apie 10 minučių. Tiek ir užtenka. Nereikia jų pervirti iki mėlynumo. Per ilgai nesidušinkit!
Perkeliam kiaušinius su visu puodu į kriauklę ir pilam ant jų šaltą vandenį. Tada kiekvieną kiaušinį lengvai apdaužom (bet nenulupam) ir paliekam pabūti šaltame vandenyje dar 10 minučių. Tikslas – kad gražiai nusiluptų. Gražiai ir nusilups.
Supjaustom kiaušinius per pusę ir išimam trynius. Juos, kartu su visais aukščiau paminėtais ingredientais, išskyrus papriką ir celofaną, perkeliam į bliūdelį. Masę galima sumaišyti ir šakute, tačiau man labiau patinka ją miksuoti blenderiu. Naudojant blenderį, ji bus vientisesnė ir labiau kreminė – tai man patinka.
Masę į kiaušinių puseles galima dėti ir šaukšteliu, bet gražiau, patogiau ir juokingiau tą daryti maišelio pagalba. Tiesiog sudėkite masę į maišelį, nukiprkite jo kampą (nedaug!) ir per skylutę į baltymus pilkite įdarą. Kai viskas sudėta, kiaušinius apibarstom rūkyta paprika.