Nacionalinis Laoso patiekalas – mėsos salotos „Larb“
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:15 m
Viso:35 m
Porcijos:2
Kuchnia:laosiečių 🇱🇦 tailandiečių 🇹🇭 azijiečių
Patiekalas:pagrindiniai patiekalai pietūs vakarienė „starteris“

Nacionalinis Laoso patiekalas – mėsos salotos „Larb“

Evelina

  

Mėsos salotos „Larb“ laikomos neoficialiu nacionaliniu Laoso patiekalu, bet taip pat sutinkamos Tailande ir jų variacijų aptiksite kai kuriuose Mianmaro ir Kinijos regionuose. Prieš mažiau nei metus lankiausi Laose, kur gyva buvau praktiškai vien šiuo patiekalu.

„Larb“ neatsibosta tiesiog niekada – taip yra dėl turtingo skonio ir begalės variacijų: su jautiena, kiauliena, vištiena, antiena, žuvimi. Šįkart pasirinkau veršieną. Beje, varijuojama ne vien mėsa, bet ir prieskoniais.

Man nepavyko gauti rūgščiavaisio citrinmedžio lapų, tad bus be jų. O ir šiaip juk mano kuchnia – karantininė, todėl pakeisti trūkstamus ingredientus kitais čia tikrai nėra nuodėmė.

Jums reikės:

  • pageidaujamos mėsos faršo arba smulkiai sukapotos mėsos;
  • kalendros; sojų padažo;
  • aitriosios paprikos (čili pipiro);
  • sriracha arba kito aštraus padažo (nebūtina);
  • sutarkuoto imbiero gabaliuko;
  • poros sutarkuotų česnako skiltelių;
  • smulkiai supjaustyto svogūno;
  • kalendros; sojos arba žuvies padažo (galima sumaišyti abu);
  • aisbergo ar kitos salotos lapų (mažesni salotų „laiveliai“ atrodys geriausiai, bet ką randame, tą ir naudojame); porų ar svogūnų laiškų (ar abiejų);
  • mėtų (aš, deja, neturėjau);
  • dviejų žaliųjų citrinų sulčių;
  • trupučio aliejaus kepimui;
  • agurkų griežinėlių (nebūtina);
  • ryžių patiekimui (nebūtina)

Eiga:

  1. Įkaitintame aliejuje pakepiname faršą. Į jį sudedame imbierą, česnaką, svogūną ir porą.
  2. Kai viskas kiek apkepa, supilame sojos arba žuvies padažą, žaliųjų citrinų sultis ir aštrų padažą.
  3. Kai jau viskas iškepė, į mėsos masę įdedame šviežios kalendros, svogūnų laiškų, pjaustyto čili pipiro ir mėtų lapų.
  4. Patiekiame salotos lapo „laivelyje“ su šviežiu agurku ir ryžiais, jei norime sočiau.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Azijos deimanto PHO sriuba su Ramen atributika ir kiaušiniais PHO + Ramen
Ne manekenių pusryčiai, arba Korėjietiškas „street food“ sumuštinis. Tik nepadauginkite cukraus! Korėjietiškas sumuštinis
Pad Thai – kepti ryžių makaronai su vištiena Pad Thai
Kelionė į septintojo dešimtmečio Mumbajų – ruoškime „Eggs Kejriwal“ Kiaušiniai „Kejriwal“