Kaip panaudoti du pomidoro griežinėlius, kurie kažkodėl liko nepanaudoti
Evelina
Tai buvo geriausi mano gimtadieniniai pusryčiai, kuriuos atsimenu. Gal todėl, kad tokius dalykus valgiau tik netrukus po savo gimimo? Iki kokių dvylikos metų. Po to prasidėjo salotos ir triufelių aliejai visokie. Mano manymu, skanaus „toastie“ paslaptis – tona sviesto. Todėl forminę duoną kambario temperatūros sviestu aptepiau iš abiejų pusių. Išorę – dėl crunch’o, vidų – dėl drėgmės (čia ta pati drėgmė, kurios tikiesi atsikandęs čebureko ar kibino – BŪTINA).
Jums reikės:
2 forminės duonos riekė;
2 mėgstamo (arba turimo) sūrio griežinėliai; ekspertai sako, kad geriausiai tinka stiltonas, brie, čederis – aš prie šio basic varianto rekomenduoju naudot tiesiog fermentinį;
1 kumpio griežinėlis (kas šaldytuve – tas ir į trasą);
2 pomidoro griežinėliai (nebūtina, jei nesate fanatiški sveikuoliai kaip aš);
gabalo sviesto (kaip minėjau, pageidautina, kad būtų kambario temperatūros – dėl patogumo);
žvakutės ir zažygos, jei švenčiate gimtadienį
Eiga:
Abi riekes duonos aptepkite sviestu iš abiejų pusių. Taip, taip, čia keto mityba… atėmus pusę likusių ingredientų.
Sluoksniuojame: pirma duona, pirmas sūrio griežinėlis, kumpis, pomidoro griežinėliai (aš juos dar druskinau ir pipirinau – GAUSIAI), antras sūrio griežinėlis, antra duonos riekė.
Kepame toje „toastie“ keptuvėje, kur trikampiais padaro tą mūsų nuostabų sumušteką. Taip pat tinka panini grill. Jei neturite nei vieno, naudokite keptuvę ir ant sumuštinio uždėkite sunkų daiktą. Gal tą akmenį nuo širdies nusiimkite ir uždėkite.
O jeigu IR VĖL išpuolė jūsų gimtadienis, tai gal užsidekite sau tą žvakutę?