Šeškinės kiaušinienė indiškai
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:10 m
Viso:20 m
Porcijos:2
Kuchnia:„Fusion“ indų 🇮🇳 azijiečių
Patiekalas:pusryčiai

Šeškinės kiaušinienė indiškai

Evelina

  

Tai nėra vėmalai. Tai – tikras karantino kuchnios perlas, nes jį gaminau iš visiškai nesąmoningų likučių. O skonis gavosi fantastiškas, todėl teko šį receptą netgi užsirašyti. Šeškinės ir Indijos skonių fusion, vienžo. Kodėl Šeškinė? Nes į šią kiaušinienę dėjau pjaustytos tamsios duonos, kaip vaikystėje man gamindavo mama. O Indiją primenantis geltonasis karis pakylės jus į kitą levelį ir gal net suteiks taip vadinamą „yoga high“.

Jums reikės:

  • pora kiaušų;
  • 50 ml airano arba kefyro (aš naudojau airaną;
  • šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • fetos sūrio (tiek, kiek liko nesunaudotos);
  • tamsios duonos riekės (bet tiks ir bet kokia padžiūvusi duona, kurią jau norėjote išmesti);
  • žiupsnelio kario miltelių;
  • sviesto kepimui;
  • kumpio (nebūtina);
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Eiga:

  1. Svieste apkepame duoną, kumpį (jei naudojame), įdedame žirnelių. Kepame, kol iškeps, nū.
  2. Suplakame kiaušinius su druska, pipirais, kariu ir airanu (arba kefyru). Plakinį supilame į keptuvę ir kepame žemoje temperatūroje vis pamaišydami.
  3. Įdedame fetos kubelių ir dar kiek pakepame.

Linkiu sėkmės, kai bandysite neišlaižyti keptuvės.

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Itin paprastas sūdytų kiaušinių receptas Sūdyti kiaušiniai
Ne itin išvaizdūs, bet labai skanūs malaizietiški kiaušiniai Malaizietiški kiaušiniai
Kiaušiniai su alyvuogių aliejumi, Parmigiano Reggiano ir šaltibarščių druska Ypatingi kiaušiniai
Marinuota lašišos skonio morka Morkinė „lašiša“