Ingredientų paruošimas: | 10 m |
Gaminimas: | 3 h |
Viso: | 3 h 10 m |
Porcijos: | 4 |
Kuchnia: | Rytų Europos |
Patiekalas: | pagrindiniai patiekalai pietūs vakarienė „starteris“ |
Vieną dieną variau į susitikimą vilkėdama savo standartinę juodą uniformą – juodą švarkelį, juodą paltą, juodas kelnes, bet vienintelis skirtumas buvo tas, kad savo juodoje rankinėje – vietoj „rūžavo kompo“ – iš „Halės“ tempiau porą „rūžavų“ kiaulės kanopų. Pačiai buvo juokinga su tokiu „tašės“ turiniu varyt į „meetą“. Dar juokingiau pasidarė, kai atėjus į vietą paaiškėjo, kad šio susitikimo tikslas – pasiūlyti man rašyti apie visokius „bizarre“ maistus…
Tokius, kokį tą dieną kaip tik ir planavau gaminti vienam kalėdiniam vakarėliui. Šaltiena. Bet ne klasikinė šaltiena, kaip gamina mūsų mamos ar močiutės, o vintažinė amerikietiška. Paguglinkit „70 aspic“.
Norėjau gana tradicinio skonio, bet su ta baisiąja žirnelių, dešros, krabų lazdelių ir alyvuogių estetika. Ai, ir put an egg on it, kad ir pusryčiams tiktų.
Mėgstu visokius tariamai šlykščius ingredientus ir dabar esu pasinešusi ant all things collagen – kremai, japoniški maisto papildai grožiui ir, savaime suprantama, kaulų sultinys. Todėl atėjo laikas ir naujajam (?), kolageno kupinam super maistui – kiaulės kojoms. Daug kas teigia, jog ši mada ir yra apgavystė, bet mane kolageninės pliurzos vis tiek veikia kaip placebas, be to – skanu gi. Ir pigu. Vieni bonusai.
Tiems, kas mėgsta stangresnę šaltieną, maniškis burnoje tirpstantis, švelnaus skonio šedevras tikrai nepatiks.
Straipsnis skelbtas 15min.lt