Į verslo susitikimą – su kiaulės kanopomis: vintažinės šaltienos receptas
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:3 h
Viso:3 h 10 m
Porcijos:4
Kuchnia:Rytų Europos
Patiekalas:pagrindiniai patiekalai pietūs vakarienė „starteris“

Į verslo susitikimą – su kiaulės kanopomis: vintažinės šaltienos receptas

Evelina

  

Vieną dieną variau į susitikimą vilkėdama savo standartinę juodą uniformą – juodą švarkelį, juodą paltą, juodas kelnes, bet vienintelis skirtumas buvo tas, kad savo juodoje rankinėje – vietoj „rūžavo kompo“ – iš „Halės“ tempiau porą „rūžavų“ kiaulės kanopų. Pačiai buvo juokinga su tokiu „tašės“ turiniu varyt į „meetą“. Dar juokingiau pasidarė, kai atėjus į vietą paaiškėjo, kad šio susitikimo tikslas – pasiūlyti man rašyti apie visokius „bizarre“ maistus…

Tokius, kokį tą dieną kaip tik ir planavau gaminti vienam kalėdiniam vakarėliui. Šaltiena. Bet ne klasikinė šaltiena, kaip gamina mūsų mamos ar močiutės, o vintažinė amerikietiška. Paguglinkit „70 aspic“.

Norėjau gana tradicinio skonio, bet su ta baisiąja žirnelių, dešros, krabų lazdelių ir alyvuogių estetika. Ai, ir put an egg on it, kad ir pusryčiams tiktų.

Mėgstu visokius tariamai šlykščius ingredientus ir dabar esu pasinešusi ant all things collagen – kremai, japoniški maisto papildai grožiui ir, savaime suprantama, kaulų sultinys. Todėl atėjo laikas ir naujajam (?), kolageno kupinam super maistui – kiaulės kojoms. Daug kas teigia, jog ši mada ir yra apgavystė, bet mane kolageninės pliurzos vis tiek veikia kaip placebas, be to – skanu gi. Ir pigu. Vieni bonusai.

Tiems, kas mėgsta stangresnę šaltieną, maniškis burnoje tirpstantis, švelnaus skonio šedevras tikrai nepatiks.

Jums reikės:

  • Kiaulės kojos, 2 vnt.;
  • Kiaulienos ar kitos mėgstamos mėsos gabalas;
  • Petražolės šaknis (vidutinė), 1 vnt.;
  • Morka (didelė), 1 vnt.;
  • Svogūnas (didelis), 1 vnt.;
  • Pora skiltelių česnako;
  • Lauro lapai, 2;
  • Pipirų žirneliai, 4;
  • Žiupsnelis druskos

Jums reikės šaltienos estetikai gerinti:

  • Daktariška dešra;
  • Šaldyti žirneliai;
  • Virtas kiaušinis;
  • Krabų lazdelės;
  • Alyvuogės (aš rinkausi žalias su paprikos įdaru dėl spalvų);
  • Konservuoti kukurūzai;
  • Salierai;
  • Marinuoti jelapenai (nelimpa man tos chalapos, nors tu ką)

Gaminti šį stebuklą reikia kaip eilinę šaltieną:

  1. Kojas ir mėsą viriau apie tris valandas ant vidutinės ugnies, nuolat nugraibydama putas.
  2. Paskutinę valandą įmečiau likusius ingredientus, išskyrus tuos, kurie naudojami dėl grožio.
  3. Į indą pirmiausia sudedame puošybos elementus, o vėliau – nuo kaulų atskirtą mėsą.
  4. Viską užpilame sultiniu ir šaltieną laikome balkone, kol sustings, nes šaldytuve nėra vietos dar nuo gruodžio pradžios.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kolageninė kiaulės pliurza Kolageninė kiaulės pliurza
Farširuotos bulvės – puodo neliko per vieną vakarą Farširuotos bulvės
Kiaulienos nugarinės kepsniai užkepti marinuotais agurkeliais ir sūriu Kepsniai su marinuotais agurkeliais ir sūriu
Dietiškesni balandėliai su grikiais ir „tušonke“ Grikių balandėliai