Įdomesni lietiniai – su grūdėta varške, sūriu ir špinatais
Evelina
O dar įdomiau yra tai, kad vietoje tradicinės grietinės prie lietinių aš pasirinkau pomidorų padažą, kuris šiems blynams suteikė kiek itališko skonio ir vaizdo. Ši blynų tešla – itin vykusi: neprisvilo nė vienas blynas ir visi gavosi tobulai apvalūs ir gražūs. O taip pat ir skanūs – skaniai suvalgysite ir juos vienus, galbūt su trupučiu sviesto.
Jums reikės:
150 g miltų;
300 ml pieno;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
nedidelis pakelis špinatų;
150 g grūdėtos varškės;
100 g tarkuoto sūrio;
aliejaus kepimui
Eiga:
Suplakite miltus, pieną, kiaušinius ir druską. Įkaitintoje keptuvėje kepkite lietinius ant lašo aliejaus.
Į keptuvę sudėkite špinatus ir šiek tiek juos pakaitinkite, kad prarastų dalį savo apimties. Galima įlašinti šiek tiek aliejaus, bet tas nėra būtina.
Paruoškite įdarą. Kokteilinėje arba trintuvu sutrinkite lengvai patroškintus špinatus, sūrį ir grūdėtą varškę. Gausite labai neblogą užtepėlę, kuri keliaus į lietinius.
Užtepkite įdaro ant lietinių. Susukite blynus į „rulonus“. Blynus su įdaru, kuriuos planuojate iš karto suvartoti, dar šiek tiek apkepkite, o kitus padėkite į šaldytuvą.
Patiekite su pašildytu (pageidautina natūraliu) pomidorų padažu ir žalumynais. Taip pat ant lietinių galite užberti daugiau sūrio, užpilti pomidorų padažo ir pašildyti juos orkaitėje.