Pamiršta klasika – karkos terinas (slėgtainis)
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:4 h
Viso:4 h 20 m
Porcijos:6
Kuchnia:prancūzų 🇫🇷
Patiekalas:užkandis „starteris“

Pamiršta klasika – karkos terinas (slėgtainis)

Evelina

  

Karka – pigus, bet labai universalus mėsos gaminys. Galima valgyti ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, ir šaltienai panaudoti. Šįkart su įsigyta karka nusprendžiau išmėginti kai ką nebandyto – karkos teriną, kuris tinka kaip užkandis ar uždėti ant sumuštinio. Taip pat prie karštų bulvių. Šis slėgtainis puikiai atrodys ir ant šventinio stalo. Pati planuoju artimiausiu metu pavaišinti juo kokį svečią.

Jums reikės:

  • 1 karkos;
  • kelių mažų marinuotų agurkėlių arba šiek tiek kaparėlių;
  • prieskonių (naudojau druską, kelių rūšių pipirus, kadagio uogas, česnaką ir lauro lapus – arba palendvicos druskos, kurioje yra šių ingredientų)

Eiga:

  1. Į didelį puodą įpilkite vandens, sudėkite prieskonius ir karką.
  2. Užvirkite vandenį ir sumažinkite ugnį iki mažiausios.
  3. Uždengę karką virkite apie 4 valandas. Kažkuriuo metu nugriebkite putas.
  4. Kai karka jau beveik krenta nuo kaulo, nukaulinkite ją. Pašalinkite kremzles ir odą. Pastaraisiais pavaišinau savo šunį. Tik neišpilkite likusio nuoviro! Jo dar prireiks.
  5. Mėsą susmulkinkite pasinaudodami dviem šakutėmis. Papildomai ją gausiai papipirinkite ir sudėkite smulkintus agurkėlius arba kaparėlius. Gerai sumaišykite ir sudėkite į pailgą indą. Kiek įmanoma, mėsą suspauskite.
  6. Nukoškite nuo karkos virimo likusį sultinį. Atidengę puodą virkite jį dar kokią valandą, kad skysčio sumažėtų maždaug dvigubai.
  7. Mėsą užpilkite gautu nuvirtu sultiniu. Tam jo reikės apie 200 ml.
  8. Padėkite mėsą į šaldytuvą sustingti. Aš padėjau nakčiai, bet spėju, kad užtektų ir kokių 5 valandų.
  9. Supjaustykite teriną riekelėmis ir patiekite su majonezo ir krienų padažu bei juoda duona.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kepto moliūgo sriuba Moliūgų sriuba
Vištienos „Fricassee“ Vištienos „Fricassee“
„Karantino kuchnia“ dietų nesilaiko: išniekinta prancūziška klasika Bulvės „Au Gratin“
Skumbrės chowder Skumbrės sriuba