Kas galėjo pagalvoti, kad tobulo skonio naminę palendvicą (nugarinę) pagaminti yra taip paprasta? Jums reikės vos dviejų ingredientų. Druskos dėkite 3 proc. mėsos svorio.
Iš visų pusių tolygiai apiberkite mėsą palendvicos druska. Uždarykite ją į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve 5 dienas. Kas dvi dienas mėsą reiktų pavartyti, nuvalyti skystį.
Palendvicą galite valgyti jau dabar arba ją papildomai padžiovinę kambario temperatūroje. Įdėkite mėsą į merlę ar pėdkelnę ir pakabinkite ją gerai vėdinamoje vietoje kur nors virtuvėje. Saugokite nuo saulės spindulių. Kuo ilgiau vytinsite, tuo mėsa bus sausesnė, tad kiek laiko norite ją taip laikyti – jūsų skonio reikalas.