Veganiškas šašlykas
Gaminimas:20 m
Porcijos:3
Kuchnia:Kaukazo
Patiekalas:pietūs vakarienė

Veganiškas šašlykas

Dovilė Beržinytė

  

Vegan šašlykas - misija neįmanoma? Galvok iš naujo. Soja yra puikus mėsos pakaitalas, nes panaši savo tekstūra, o gerai pamarinavus, gali gauti kokį tik nori skonį - šiuo atveju, šašlyko. Galiu prisiekti, kad net didžiausi skeptikai ragavo ir gyrė, kaip skanu. Tai gal verta kitą kartą pabandyt? ;)

Marinavimas – 2 paros.

Jums reikės:

  • 2 pakelių sojos (160 g);
  • 1-2 kubelių daržovių sultinio;
  • 0,5-1 citrinos sulčių ir žievelės;
  • šlakelio acto;
  • 3-4 v.š. vegan majonezo;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 2 lauro lapų;
  • 1 svogūno;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • 2 v.š. šašlykų prieskonių;
  • druskos;
  • pipirų

Eiga:

  1. Išverdame soją sultinyje ir paliekame per naktį.
  2. Po to truputį nuspaudžiame skystį, bet ne visą.
  3. Sudedame visus likusius ingredientus, gerai sumaišome ir paliekame marinuotis šaldytuve bent per naktį.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pats sultingiausias šašlykas Šašlykas
Juodųjų pipirų sojos stir-fry Kiniška „jautiena“ veganiškai
Trinta raugintų kopūstų ir kalafiorų sriuba „Dujų katilas“ „Dujų katilas“
Mėlynojo pirmadienio sriuba Mėlyni šaltibarščiai