Šašlykai – mūsų pavasario šaukliai, mūsų tradicija. Kiek griliuotojų – tiek nuomonių ir receptų, šimtai skirtingų marinatų ir dar daugiau tips and tricks, bet noriu pasidalinti savo atradimu. Panašiai gaminome ir per sezono atidarymą, tai kas kepė kartu, neduos sumeluoti, kad buvo apakę ir nustebę, kaip paprastai ir ypatingai gerai.
Jums reikės:
1 kg kiaulienos sprandinės;
40 g prieskonių mišinio BBQ rub
Eiga:
Sprandinę supjaustyti stambiai.
Labai gerai įtrinti prieskonių mišiniu ir palikti bent porą valandų vėsiai, geriausia – palikti per naktį.
Šašlykinėje išdeginti malkas, kad būtų tik kaitrios žarijos. LABAI SVARBU: anglis šašlykinėje sustumti į šonus arba į vieną šoną.
Šašlykus sumauti ant iešmų, suspaudžiant, bet ne per daug stipriai ir dėti į šašlykinę toje vietoje, kur po apačia nėra anglių, taip šašlykai keps lėčiau žemesnėje temperatūroje ir bus daug sultingesni, nei kepant įprastai.