Varškinės obuolių spurgos
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:10 m
Viso:30 m
Porcijos:4
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:desertas

Varškinės obuolių spurgos

Vylius Blauzdavičius

   

Šios greitai pagaminamas gardumynas yra tarsi skonio kelionė į vaikystę – pilną obuolių močiutės sodą ir taip visų mėgiamų spurgų prisiminimus. Jos iškepa purios, minkštos ir sultingos.

Jums reikės:

  • pagal poreikį obuolių;
  • 250 gramų miltų;
  • 200 gramų kefyro;
  • 100 gramų varškės (geriau sausesnės);
  • 2 vienetai kiaušinių;
  • 3 šaukšteliai cinamono;
  • pagal poreikį aliejaus (kad apsemtų 10 cm puodo ar keptuvės);
  • 1 žiupsnelis cukraus (arba pagal skonį);
  • šiek tiek cukraus pudros

Eiga:

  1. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
  2. Trynius sumaišyti su puse kefyro. Sudėti gerai pertrintą varškę, cukrų ir druską, išmaišyti.
  3. Pakaitomis vis maišant pilti likusį kefyrą ir berti miltus. Gerai išmaišyti.
  4. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą.
  5. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų.
  6. Obuolį supjaustyt plonomis riekelėmis. Išpjauti sėklas, padaryti didelę skylę, apibarstyti cinamonu.
  7. Riekeles merkti į tešlą ir dėti kepti į aliejų.
  8. Kepti, kol spurgos gražiai paruduos.
  9. Patiekiant pabarstyti cukraus pudra, dar galima papuošti mėtų lapeliais ar mėgiama uogiene.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Įdomesni lietiniai – su grūdėta varške, sūriu ir špinatais Lietiniai su grūdėta varške, sūriu ir špinatais
Avinžirnių reikalas su slyvomis ir lazdynų riešutais Avinžirnių skanėstas
Omletas su voveraitėmis Omletas su voveraitėmis
Voveraičių sriuba su rūkytu sūriu Voveraičių sriuba