Kalendrų sriuba ar trintas Šrekas? Nutrūktgalviškas receptas jūsų stalui
Ingredientų paruošimas:15 m
Gaminimas:20 m
Viso:35 m
Porcijos:6
Kuchnia:europiečių
Patiekalas:„starteris“ pietūs užkandis

Kalendrų sriuba ar trintas Šrekas? Nutrūktgalviškas receptas jūsų stalui

Evelina

  

Čia turėjo būti kalendrų sriuba. Nežinau, ar ją dar vis galiu taip vadinti. Kalendrų nata tikrai labai stipri, bet ne mažiau jaučiasi tiek žalieji žirneliai, tiek svogūnų laiškai.

Tinka valgyti ir šiltą, ir šaltą. Man šiaip labiausiai patiko šiltas variantas su ant viršaus užbarstyta šviežia kalendra, baltu karvės pieno sūriu ir juodaisiais pipirais. Valgyti iš plastikinio indelio tiesiai iš šaldytuvo irgi buvo gėris. Kitą kartą dėsiu dar daugiau kalendros ir mažiau žirnelių. Beje, po sriubos gamybos lieka labai geras žalumynų subproduktas, puikiai tinkantis pesto gamybai.

Kalendros heiteriai, neverkite – tiesiog naudokite petražoles vietoj kalendros.

Jums reikės:

  • 4 pakeliai kalendros (aišku, būtų protingiau pirkti kalendros šluotą turguje iš bobutės, bet buvo pirmadienis);
  • 1 didelis pakelis svogūnų laiškų (na, tas standartinis ir yra didelis);
  • 1 pankolis;
  • kelios saujos šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • priklausomai nuo jūsų mėgstamo skystumo: 1–1,5 l vištienos sultinio (natūralus, be abejo, visada geriausia, bet neturėjau ir nesukau dėl to galvos – naudojau miltelius);
  • trupučio sviesto;
  • 200 ml pieno;
  • 200 ml balto sauso vyno

Eiga:

  1. Stambiai supjaustome kalendras ir svogūnų laiškus. Apverdame abu apie minutę.
  2. Žoles su nedideliu kiekiu vandens sutriname trintuve kuo smulkiau.
  3. Perkošiame žoles. Pasiliekame žalią eliksyrą, kurio mums ir reikės sriubos gamybai. Likusias smulkintas žoles atidedame į šoną – vėliau iš jų pasidarysime pestą.
  4. Keptuvėje ant sviesto apie 10 minučių kepiname smulkintą pankolį. Sudedame šaldytus žirnelius. Patroškiname dar kelias minutes.
  5. Keptuvės turinį irgi sutriname trintuvu.
  6. Viename puode apjungiame žalią eliksyrą, vištienos sultinį, baltą vyną, pieną. Gerai išmaišome, užverdame ir išjungiame.
  7. Patiekiame be nieko arba su mėgstamu sūriu, juodaisiais pipirais, mėgstamais pabarstukais (traškūs kepti svogūnai, t. y. tie, kuriuos deda ant dešrainių, turėtų tikti puikiai).

Pesto gaminimas:

Yra milijonas būdų gamintis pestą, tad pasigūglinkite. Darykite kaip aš arba naudokite tai, ką randate namuose. Į savo pestą išspaudžiau dvi skilteles česnako, įdėjau druskos, įpyliau alyvuogių aliejaus, įdėjau šaukštelį riešutų sviesto. TO-BU-LA.

Tinka pusryčių patiekiamas, makaronams ar, pavyzdžiui, sukišti į jūsų kepamas karantinines duonas. Aš šaukštelį šio pesto kitą dieną panaudojau su plaktais kiaušiniais, kuriuos patiekiau su smidrais. Vasariška dvasia, nepaisant atjungto šildymo ir pledo ant mano kojų bei galvos.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Kepenėlės balzaminiame padaže Kepenėlės
Skandalingasis E621. Būkite atsargūs, nes su juo viskas skaniau! Kepti sparneliai
Dietiškesni balandėliai su grikiais ir „tušonke“ Grikių balandėliai
Keptas varškės sūris šoninės „marškinėliuose“ Keptas varškės sūris