Ingredientų paruošimas: | 15 m |
Gaminimas: | 20 m |
Viso: | 35 m |
Porcijos: | 6 |
Kuchnia: | europiečių |
Patiekalas: | „starteris“ pietūs užkandis |
Čia turėjo būti kalendrų sriuba. Nežinau, ar ją dar vis galiu taip vadinti. Kalendrų nata tikrai labai stipri, bet ne mažiau jaučiasi tiek žalieji žirneliai, tiek svogūnų laiškai.
Tinka valgyti ir šiltą, ir šaltą. Man šiaip labiausiai patiko šiltas variantas su ant viršaus užbarstyta šviežia kalendra, baltu karvės pieno sūriu ir juodaisiais pipirais. Valgyti iš plastikinio indelio tiesiai iš šaldytuvo irgi buvo gėris. Kitą kartą dėsiu dar daugiau kalendros ir mažiau žirnelių. Beje, po sriubos gamybos lieka labai geras žalumynų subproduktas, puikiai tinkantis pesto gamybai.
Kalendros heiteriai, neverkite – tiesiog naudokite petražoles vietoj kalendros.
Yra milijonas būdų gamintis pestą, tad pasigūglinkite. Darykite kaip aš arba naudokite tai, ką randate namuose. Į savo pestą išspaudžiau dvi skilteles česnako, įdėjau druskos, įpyliau alyvuogių aliejaus, įdėjau šaukštelį riešutų sviesto. TO-BU-LA.
Tinka pusryčių patiekiamas, makaronams ar, pavyzdžiui, sukišti į jūsų kepamas karantinines duonas. Aš šaukštelį šio pesto kitą dieną panaudojau su plaktais kiaušiniais, kuriuos patiekiau su smidrais. Vasariška dvasia, nepaisant atjungto šildymo ir pledo ant mano kojų bei galvos.
Straipsnis skelbtas 15min.lt