Minkštutėliai kotletai baltajame padaže
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:20 m
Viso:40 m
Porcijos:4
Kuchnia:danų 🇩🇰
Patiekalas:pietūs vakarienė

Minkštutėliai kotletai baltajame padaže

Evelina

  

Ant stalo sugrąžinau savo vaikystės siaubą – kotletus baisiajame miltiniame padaže! Pamenu, mama liepė „suvalgyti mėsytę“ ir, jei noriu, „palikti bulvių košę“. Tai aš, mažoji gudruolė, užkasiau tuos kotletus po bulvių košės paklode ir taip apsimečiau, kad tuos baisiuosius kotletus suvalgiau. Mama mano kėslus atsekė labai greitai – kai reikėjo išmesti mano lėkštės likučius į šiukšliadėžę. Praėjus beveik 30 metų, panašiems kotletams galiausiai pribrendau ir savanoriškai pasigaminau. Receptą nusižiūrėjau nuo Ilonos Juciūtės, o pastaroji – nuo Dainos Bosas. Aš pridėjau keletą korekcijų nuo savęs ir štai turime puriuosius kotletus, baltąjį padažą su morkomis, tradicinę žirnelių ir majonezo sriubą ir tarkuotų morkų su česnaku.

Jums reikės:

Kotletams:

  • 500 g faršo (aš naudojau jautieną ir smulkiai pjaustytą kiaulienos šoninę; galite maišyti jautieną su kiaulieną ar naudoti turimą faršą);
  • 1 tarkuoto svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 200 ml pieno;
  • šaukštelio paprikos miltelių;
  • šaukštelio česnakų miltelių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 3 šaukštų miltų;
  • aliejaus kepimui

Paprastesniam Bešamelio padažui (dariau kiek skurdesnį ir skystesnį nei standartinis):

  • 500 ml karšto pieno;
  • 40 g kambario temperatūros sviesto;
  • 40 g miltų;
  • druskos;
  • baltųjų pipirų

Garnyrui (čia tik mano pasiūlymai):

  • bulvių košė arba virtos bulvės;
  • žinelių mišrainė (konservuoti žirneliai, tarkuotas svogūnas, majonezas, druska, pipirai);
  • morkų salotos (tarkuotos morkos, skiltelė česnako, šaukštas acto, šiek tiek cukraus, šiek majonezo, druska, pipirai)

Eiga:

  1. Visus kotletams skirtus ingredientus sumaišome, suformuojame kotletus ir apkepiname keptuvėje. Neišsigąskite skystos kotletų masės – taip ir turi būti!
  2. Atsikirame puode paruošiame baltąjį padažą: pakaitintą sviestą sumaišome su miltais iki vientisos masės. Gautą masę užpilame karštu pienu, įdedame druskos bei pipirų ir kaitiname nuolat maišydami kelias minutes.
  3. Kotletus, kartu su baltuoju padažu, sudedame į troškinimui skirtą puodą ir viską patroškiname uždengus dangčiu apie 30 minučių 140 C temperatūroje.
  4. Kol troškinasi, ruošiame pageidaujamus garnyrus. Maniškiame konservuotų žirnelių indelyje buvo ir morkyčių, tad jos nukeliavo troškintis kartu su kotletais. Skanaus!

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Netikras zuikis Netikras zuikis
Pats neautentiškiausias „kibbeh“ receptas pasaulyje, kuris nesuteiks „Čileko“ koldūnų jausmo: išbandykite „Kibbeh“
Tobuli švediški mėsos kukuliai ir bulvių košė su majonezu Švediški kukuliai
Paaštrinta okroška Paaštrinta Okroška