Pats neautentiškiausias „kibbeh“ receptas pasaulyje, kuris nesuteiks „Čileko“ koldūnų jausmo: išbandykite
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:30 m
Viso:50 m
Porcijos:4
Kuchnia:Artimųjų Rytų
Patiekalas:pagrindiniai patiekalai pietūs vakarienė „starteris“

Pats neautentiškiausias „kibbeh“ receptas pasaulyje, kuris nesuteiks „Čileko“ koldūnų jausmo: išbandykite

Evelina

  

Mirčiau iš nuobodulio, jei nedaryčiau nesąmonių virtuvėje ar kaip nors kitaip neprievartaučiau maisto. Jums reikėtų pamatyti, kaip aš valgau dešrainį. Gal tiek to.

Nesu žinoma kotletų gamintoja, bet Vidurio Rytų „kibbeh“ kotletukai patraukė mano dėmesį tuo, kad jų sudėtyje yra bulguro (čia tokios kruopos), o tai reiškia, kad šiems kotletams praktiškai nebereikia garnyro ir gali juos valgyti vienus.

Kitas bonusas yra tas, kad vengiu faršo, tad mažesnis jo kiekis kotleto vienete mane tikrai nemenkai pradžiugino. Faršo nedievinu dėl to, kad jis suteikia tą bjaurų jausmą kaip Čileko koldūnai. Žinot, apie ką aš.

Grįžtant prie nesąmonių: kaipgi aš išniekinau patiekalą šįkart? Niekinimas nebuvo vykdytas tyčia. „Kibbeh“ paprastai gaminami iš jautienos ar ėrienos, o man tokio faršo gauti nepavyko, todėl gaminau iš kiaulienos. Išėjo netgi labai neblogas Rytų Europos ir Vidurio Rytų fusion.

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos ar kitokio faršo;
  • 0,25 kg „Bulgur“ kruopų;
  • šaukštelio druskos;
  • šaukštelio pipirų;
  • šaukštelio kumino;
  • 2 itin smulkiai supjaustytų svogūnų;
  • butelio aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Šaltame vandenyje užmerkiame kruopas. Taip jas laikome 30 minučių, kol ruošiame mėsą. Dar spėsit į tualetą nueiti drąsiai. Kruopų masę teks nusunkti.
  2. Sumaišome prieskonius, svogūnus ir mėsą. Tam naudojau rankas. Tiks ir virtuvinis kombainas. Drėgną kruopų masę irgi dedame ten pat.
  3. Formuojame kotletus taip, kad atrodytų kaip Kijevo kotletai.
  4. Kepame įkaitintame aliejuje. Kaip visada – kol iškeps.
  5. Patiekti su salotomis. Ant kotleto tinka išsispausti citrinos.

Straipsnis skelbtas 15min.lt

Dalinkitės su likimo draugais, gyvenančiais užsienyje:  

Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Dietiškesni balandėliai su grikiais ir „tušonke“ Grikių balandėliai
Veganiški balandėliai Veganiški balandėliai
Netikras zuikis Netikras zuikis
Tobuli švediški mėsos kukuliai ir bulvių košė su majonezu Švediški kukuliai