„Patatas bravas“ – keptos bulvės ispaniškai
Ingredientų paruošimas:20 m
Gaminimas:25 m
Viso:45 m
Porcijos:2
Kuchnia:ispanų 🇪🇸
Patiekalas:„starteris“ užkandis tapai

„Patatas bravas“ – keptos bulvės ispaniškai

Evelina

  

Šios lengvo aštrumo turinčios bulvelės yra populiari ispaniška tapa, kuri taip pat gerai sueis kaip garnyras prie bet ko, kur tinka bulvės. Tai reiškia, kad prie visko, nes bulvės pagerina kiekvieną patiekalą. Beje, jos taip pat labai skanios ir su „aioli“ padažu. Naudoti parduotuvinį „aioli“ – gera alternatyva tinginiams, kurie nenori terliotis prie aštriojo „bravas“ padažo.

Jums reikės:

  • 6 nuluptų ir kubeliais (2 cm) supjaustytų bulvių;
  • alyvuogių aliejaus kepimui ir padažui (puslitriuko);
  • druskos;
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 200 g konservuotų trintų pomidorų;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 1 šaukštelio Kajeno pipirų;
  • 1 šaukšto saldžiosios arba rūkytos paprikos miltelių;
  • 2 šaukštų miltų

Eiga:

Paruoškite „bravas“ padažą:

  1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite apie 50 ml alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite tol, kol taps permatomas.
  2. Metas suberti pipirus ir kitus miltelius. Taip pat ir miltus.
  3. Viską maišykite, kol sulauksite vientisos masės.
  4. Į keptuvę supilkite sultinį ir trintus pomidorus. Troškinkite apie 10 minučių nuolat maišydami.
  5. O dabar viską sutrinkite trintuvu ir keliaukite prie bulvių dalies.

Bulvės:

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  2. Į keptuvę sudėkite bulves ir kepkite jas žemiausioje temperatūroje apie penkias minutes.
  3. Lengvai apkeptas bulves išimkite ir padėkite į šaldytuvą pasibūti trumpai vienumoje - ir vėl apie penkias minutes.
  4. Įkaitinkite tą pačią keptuvę (šįkart reikės aukštos temperatūros) ir atgal sudėkite bulves, kol taps auksinės spalvos.
  5. Nusausinkite bulves popieriniu rankšluosčiu, padruskinkite ir užpilkite padažu.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

„Gazpacho“ kaip iš tetrapako Ispanijoje, o ne ta nesąmonė, kuri primena kruvinas salotas su skrebučiais Gaspačas
Įdarytos bulvytės Įdarytos bulvytės
Daržovių piurė su keptu saliero gumbu, tofu ir portobello grybu Daržovių piurė
Bulviniai blynai Bulviniai blynai