Patobulinta klasika: šviežesnė pupelių mišrainė su Bočių duona
Ingredientų paruošimas:10 m
Gaminimas:5 m
Viso:15 m
Porcijos:4
Kuchnia:lietuvių 🇱🇹
Patiekalas:„starteris“ garnyras

Patobulinta klasika: šviežesnė pupelių mišrainė su Bočių duona

Evelina

  

Į šią klasikinę mišrainę paprastai neįeina nei salierai, nei porai, nei svogūnų laiškai – o veltui. Šie ingredientai puikiai atgaivina tiek mišrainės skonį, tiek išvaizdą. O jei mėgstate aštriau, įsidėkite aitriųjų pipirų dribsnių ar kelis lašus mėgstamo aštraus padažo. Kitą kartą žadu į šią mišrainę taip pat įsidėti garstyčių.

Jums reikės:

  • 300 g Bočių duonos;
  • indelio konservuotų baltųjų pupelių;
  • 80 g fermentinio sūrio;
  • kelių šaukštų majonezo (antrą dieną man patinka jo įsidėti papildomai);
  • 2 skiltelių česnako;
  • saliero stiebo;
  • penktadalio poro;
  • svogūnų laiškų (papuošimui);
  • aliejaus (kepimui);
  • druskos (pagal skonį);
  • žiupsnelio aitriųjų pipirų dribsnių (nebūtina)

Eiga:

  1. Kubeliais supjaustome duoną. Įkaitintame aliejuje ją paskrudiname.
  2. Tokio pat dydžio kubeliais supjaustome sūrį.
  3. Smulkiai supjaustome salierą ir porą.
  4. Duoną, sūrį, salierą, porą bei pupeles sumaišome su majonezu.
  5. Įberiame aitriųjų paprikų dribsnių ir druskos pagal skonį bei įspaudžiame česnako skilteles. Paragaujame, ar nieko netrūksta!
  6. Patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Pomidorų ir grietinės salotos „Daugiau skysčio“ Pomidorai su grietine
Geltoni šaltibarščiai Geltoni šaltibai
Šaltibarščiai su pomidorais Pomidorbarščiai
Mėlynojo pirmadienio sriuba Mėlyni šaltibarščiai