Estiška silkės šaltiena
Ingredientų paruošimas:5 m
Gaminimas:2 h
Viso:2 h 5 m
Porcijos:4
Kuchnia:estų 🇪🇪
Patiekalas:„starteris“

Estiška silkės šaltiena

Evelina

  

Tiems, kam pabodo silkės pataluose, siūlau išbandyti kai ką neįprasto. Ši šaltiena atrodo tikrai efektingai, o pasigaminti ją be galo paprasta!

Jums reikės:

  • silkės filė (rinkausi be aliejaus);
  • svogūnų laiškų;
  • 2 nuskustų trumpavaisių agurkų;
  • 250 g grietinės;
  • 100 ml vandens;
  • maždaug šaukštelio želatinos (žr. pakelį ir naudoti pagal nurodymus);
  • druskos;
  • pipirų;
  • Bočių duonos patiekimui

Eiga:

  1. Paruošiame želatiną su vandeniu. Skysčiui leidžiame atvėsti ir sumaišome jį su grietine.
  2. Visus ingredientus smulkiai supjaustome ir sumaišome su grietinės ir vandens miksu.
  3. Įdedame druskos ir pipirų pagal skonį.
  4. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Patiekiame su Bočių duona.
Facebook Pinterest Reddit Twitter

Tęsk storėjimą su žemiau esančiais receptais:

Estijos deimantas – pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba „Estijos deimantas“
Maisto nešvaistymas šventiniu laikotarpiu Maisto neišvaistymas
Į verslo susitikimą – su kiaulės kanopomis: vintažinės šaltienos receptas Šaltiena
Spagečių „paukščių lizdas“ su putpelėmis ir putpelių kiaušiniais: nustebinsite net ir visko mačiusius Putpelių lizdas