Britanijos mokslininkai nustatė, kad nepasaldinus gyvenimo, karantinas gerokai rūgštesnis. GastroHedonistas skuba į pagalbą ir rekomenduoja, ko gero, populiariausią pietryčių Azijos desertą – lipnius ryžius su mangu. Lipnūs ryžiai mūsuose labiau žinomi kaip ryžių pudingas, bet vėlgi, nesivelkim į lingvistinius niuansus ir eikim prie skaniosios dalies.
Jums reikės:
300 g krakmolingų ryžių;
200 ml kokosų pieno;
50 g cukraus;
žiupsnelio druskos;
1 vnt. sunokusių mangų;
saujelės sezamų sėklų
Eiga:
Ryžius šaltu vandeniu plaunam bent 5 kartus ir pamerkiam bent keturioms valandoms.
Idealu juos virti garuose, jei neturit garintuvo, galima tiesiog naudoti duršlioką (koštuvą – VLKK past.) virš puodo su verdančiu vandeniu.
Ryžiams bebaigiant virti, padažiniam puodelyje pašildom kokosų pieną, suberiam cukrų ir jį ištirpdom. Maišant kokosų pieną, tailandiečiai pataria šaukštą sukti į vieną ir tą pačią pusę, kad pienas nesuvarškėtų.
Į tik išvirusius ryžius supilam saldintą karštą kokosų pieną, išmaišom ir paliekam porai minučių pabręst.
Tuo tarpu gabaliukais susipjaustom mangą. Ryžius krečiam dubenin, paskirstom mangą tarp visų porcijų, pabarstom sezamu ir voilà, žiū, jau karantinas nebėra nemielas.